Beeld: CookLoveShare
Beeld: CookLoveShare

Lust jouw kind alleen maar pizza en pasta en krijg je er met moeite wat gezonds doorheen? Dan zijn deze vier tips van CookLoveShare zeker het proberen waard.

1. Eén tegelijk

Laat je kind één ding tegelijk proeven. Zo hoeft-ie niet aan zes nieuwe smaken te wennen en weet je meteen of een nieuw gerecht in goede aarde valt. Ook een goeie: spreek af dat je kind drie keer iets probeert voordat-ie beslist of het écht lekker is of niet.

2. Doe het samen

Harstikke handig, samen koken. Kinderen vinden het vaak geweldig om te helpen met snijden/schillen/kneden en het is nog gezellig ook. En wist je dat koken ook nog eens goed is voor de ontwikkeling van de hersenen van je kind? Er komt immers een hoop rekenen, lezen en plannen bij kijken.

3. Maak koken leuk

Of het nou de laatste K3-hit is, een rustig jazzmuziekje of een plaat van Justin Bieber: muziek maakt alles leuker. Of maak iets geks, zoals deze appelfrietjes met yoghurtmayonaise en aardbeienketchup. Keukenpret gegarandeerd.

4. Laat je kind kiezen

Brainstorm samen over wat er op het weekmenu moet komen te staan. Zorg voor ideeën en laat je kind vervolgens meebeslissen, kiezen tussen verschillende recepten en het boodschappenlijstje maken. Je kind voelt zich betrokken en jij zorgt ervoor dat er wat gezonds op z’n bord terechtkomt.

Bron: CookLoveShare

Heel weinig saus of maar een klein portie: soms is de teleurstelling groot als je iets lekkers hebt besteld. Maar er zijn restaurants die het wel héél bont maken.

Kijk maar naar deze grappige foto's van Buzzfeed.

 

1. Caesar 'salad'

grappige foodfails

 

2. 'Cheese' burger

grappige foodfails

 

Lees ook:
Fotoserie: deze moeders kunnen nog wel een kooklesje gebruiken >

 

3. Lasagne?

grappige foodfails

 

4. 'Ei' sandwich

 

5. 'Mozzarella' sticks

 

6. 'Key' beef...?

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

 

Promotie
boodschappen
getty images

Lang leve efficiëntie, zeker wat betreft het huishouden. Hier vijf tips om het doen van je boodschappen nog slimmer aan te pakken, zodat je tijd (en geld) over houdt voor andere leuke dingen met je gezin. 

Wist je dat als je je boodschappen goed plant en alles uit je koelkast ook daadwerkelijk op je bord belandt, je zo’n € 145 per persoon per jaar kunt besparen? Tijd voor een stukje technologie. De nieuwe Receptenapp van het Voedingscentrum gaat je namelijk helpen. 

Plan de week vooruit

Dit lijkt veel werk maar als je het eenmaal hebt gedaan, ben je jezelf de rest van de week dankbaar. Je kunt in één keer boodschappen doen en je weet precies wat jullie gaan eten. Scheelt op de dag zelf enorm en zo kun je wat rustiger je kind ophalen van school of de opvang.

Check wat je nog heb liggen

Niet alleen goed voor het milieu, ook voor je portemonnee. Kijk dus wat je nog hebt liggen in de koelkast, voorraadkast of fruitschaal. Wees creatief en bedenk wat je kunt maken met deze producten. Of gebruik de Receptenapp, daar kun je eten ‘opslaan’ in de digitale koelkast. Je krijgt dan handige suggesties voor maaltijden met wat je nog in huis hebt.

Deel je boodschappenlijst met je partner

Als jullie allebei de Receptenapp hebben, dan kun je een groep aanmaken en het boodschappenlijstje met elkaar delen. Degene die onderweg is naar de supermarkt kan het gelijk zien als de ander nog een last minutetoevoeging heeft gedaan. 

Houd je aan je boodschappenlijstje

Dit kan lastig zijn, zeker als je met honger boodschappen gaat doen. Als je je aan je boodschappenlijstje houdt en je niet laat verleiden door een speciale actie, voorkom je dat je eten in huis haalt waar je uiteindelijk niets mee doet. Beetje streng, maar wel slim.

Maak gebruik van Sjef

Wie? Sjef is de handige tool in de Receptenapp waar je al je vragen over eten kunt stellen. Van ‘Waar bewaar ik een paprika?’ tot ‘Ik lust geen boontjes, waarmee kan ik die vervangen?’ Sjef is je man.  

Je downloadt de Receptenapp van het Voedingscentruhier.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >