Beeld: CookLoveShare
Beeld: CookLoveShare

Lust jouw kind alleen maar pizza en pasta en krijg je er met moeite wat gezonds doorheen? Dan zijn deze vier tips van CookLoveShare zeker het proberen waard.

1. Eén tegelijk

Laat je kind één ding tegelijk proeven. Zo hoeft-ie niet aan zes nieuwe smaken te wennen en weet je meteen of een nieuw gerecht in goede aarde valt. Ook een goeie: spreek af dat je kind drie keer iets probeert voordat-ie beslist of het écht lekker is of niet.

2. Doe het samen

Harstikke handig, samen koken. Kinderen vinden het vaak geweldig om te helpen met snijden/schillen/kneden en het is nog gezellig ook. En wist je dat koken ook nog eens goed is voor de ontwikkeling van de hersenen van je kind? Er komt immers een hoop rekenen, lezen en plannen bij kijken.

3. Maak koken leuk

Of het nou de laatste K3-hit is, een rustig jazzmuziekje of een plaat van Justin Bieber: muziek maakt alles leuker. Of maak iets geks, zoals deze appelfrietjes met yoghurtmayonaise en aardbeienketchup. Keukenpret gegarandeerd.

4. Laat je kind kiezen

Brainstorm samen over wat er op het weekmenu moet komen te staan. Zorg voor ideeën en laat je kind vervolgens meebeslissen, kiezen tussen verschillende recepten en het boodschappenlijstje maken. Je kind voelt zich betrokken en jij zorgt ervoor dat er wat gezonds op z’n bord terechtkomt.

Bron: CookLoveShare

Miljuschka Witzenhausen laat op LINDA.tv zien hoe je binnen no time iets lekkers op tafel zet. Deze topper is er een voor op de zondagochtend: fluweelzachte, romige scrambled eggs die zalig smaken.

 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

3 smoothie recepten
Beeld: Picjumbo

Ze smaken verrukkelijk en zijn ideaal om je dag mee te beginnen. Bovendien is een smoothie zo gemaakt. Daarom: drie lekkere recepten.

1. Energieboost smoothie

Ingrediënten
*
1 granaatappel
* 1 sinaasappel
* 1 appel
* 1 banaan
* 1 handje bosbessen

Bereiding
Schil de appel en snijd hem in stukjes. Pers de sinaasappel en doe deze samen met de stukjes appel in de blender. Voeg daarna de granaatappelpitjes, de banaan en de bosbessen toe. Blend het geheel tot een gladde smoothie.
 

2. Mango-mandarijn smoothie

Ingrediënten
* 100 g knolselderij
* 200 g ananas
* 4 mandarijnen
* 2 mango's
* 1 limoen

Bereiding
Pers de limoen uit. Schil de mango's, mandarijnen, ananas en knolselderij, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees en de groente in stukken. Doe alles, plus de helft van het limoensap, in een blender. Blend het geheel tot een gladde smoothie.
 

Lees ook
Recept: Snelle tomatensoep zonder gedoe >

 

3. Groene smoothie met spinazie en maca

Ingrediënten
*
1 el macapoeder
* 3 dl amandelmelk
* 2 stukken ananas
* citroen (sap)
* 2 handjesvol spinazie
*  1 appel ongeschild, klokhuis verwijderd
* 1 bananen

Bereiding
Doe de banaan, de ananas en de spinazie in de blender. Voeg daar het sap van de halve citroen, de amandelmelk en macapoeder aan toe. Blend het geheel tot een gladde smoothie.

 

Dit artikel staat in Kek Mama magazine en is al een keer eerder gepubliceerd.
 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >