Zo maak je van je kind een gezonde eter

04.10.2016 08:47
Beeld: CookLoveShare Beeld: CookLoveShare

Lust jouw kind alleen maar pizza en pasta en krijg je er met moeite wat gezonds doorheen? Dan zijn deze vier tips van CookLoveShare zeker het proberen waard.

1. Eén tegelijk

Laat je kind één ding tegelijk proeven. Zo hoeft-ie niet aan zes nieuwe smaken te wennen en weet je meteen of een nieuw gerecht in goede aarde valt. Ook een goeie: spreek af dat je kind drie keer iets probeert voordat-ie beslist of het écht lekker is of niet.

2. Doe het samen

Harstikke handig, samen koken. Kinderen vinden het vaak geweldig om te helpen met snijden/schillen/kneden en het is nog gezellig ook. En wist je dat koken ook nog eens goed is voor de ontwikkeling van de hersenen van je kind? Er komt immers een hoop rekenen, lezen en plannen bij kijken.

3. Maak koken leuk

Of het nou de laatste K3-hit is, een rustig jazzmuziekje of een plaat van Justin Bieber: muziek maakt alles leuker. Of maak iets geks, zoals deze appelfrietjes met yoghurtmayonaise en aardbeienketchup. Keukenpret gegarandeerd.

4. Laat je kind kiezen

Brainstorm samen over wat er op het weekmenu moet komen te staan. Zorg voor ideeën en laat je kind vervolgens meebeslissen, kiezen tussen verschillende recepten en het boodschappenlijstje maken. Je kind voelt zich betrokken en jij zorgt ervoor dat er wat gezonds op z’n bord terechtkomt.

Bron: CookLoveShare