shakshuka recept

Deze shakshuka is makkelijk, snel klaar en je hebt er maar één koekenpan voor nodig. Scheelt weer in de afwas.

Dit gerecht uit het Midden Oosten wordt voornamelijk als ontbijt of lunch gegeten, maar is ook heerlijk als avondeten met een stuk brood.

More content below the advertising

Ingrediënten

  • Twee teentjes knoflook, fijngesneden
  • Een (rode) ui, fijngesneden
  • Een (rode) paprika, in blokjes
  • Een aubergine, in blokjes
  • Blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 4 eieren
  • 100 gram feta, verkruimeld
  • 1 tl chilipeper
  • 1 el gemalen komijnzaad
  • Ciabatta (of oerbrood) om af te bakken
  • Optioneel: Verse koriander/ Peterselie
     

Bereidingswijze: (25 minuten)

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bak het brood af volgens aanwijzingen op de verpakking.
     
  2. Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn en vervolgens ook de paprika en aubergine in blokjes.
     
  3. Fruit de ui en knoflook aan in een koekenpan met wat olijfolie. Voeg de chilipeper en gemalen komijnzaad. Voeg vervolgens de overige groenten toe en pak ca. 4 minuten mee tot ze wat zachter worden.
     
  4. Bak het brood alvast af volgens de bereidingswijze op de verpakking.
     
  5. Voeg vervolgens het blik tomatenblokjes toe en laat ongeveer 10 minuutjes pruttelen. Maak vervolgens ‘kuiltjes’ in het groentemengsel en breek in elk kuiltje een ei. Doe een deksel op de pan en laat de eieren in 10 minuten stollen.
     
  6. Tot slot verkruimel je de feta over het geheel en laat je die nog even twee minuten meeverwarmen.

Dien het geheel op met eventueel koriander of peterselie en dip met het brood.


Mede mogelijk gemaakt door (de zusjes) Lucy en Rosa van Your Meal Planners

 

 

Meer heerlijke recepten nodig? Volg ons op Facebook.