plaattaart met hummus recept

Met deze plaattaart zit je al snel goed. Simpel om te maken en bovendien: ongelooflijk lekker.

Ingrediënten:

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 courgette, in ronde plakken
  • 1 aubergine, in ronde plakken
  • 1 paprika, in grove stukken
  • 2 kleine rode uien, in ringen
  • 200 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 150 - 200 gram hummus
  • 150 gram kikkererwten (klein blikje)
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl chilipoeder

Optioneel: Verse peterselie of koriander naar smaak
 

More content below the advertising

Bereidingswijze (25 minuten + 25 minuten oventijd)

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  2. Spoel de kikkererwten af in een vergiet en laat uitlekken.
     
  3. Snijd de uien in ringen en halveer de cherrytomaten.Verwarm een scheut olijfolie in de koekenpan. Bak hierin de ui c.a. 2 minuten aan. Zet het vuur laag en laat de ui zacht worden. Daarna zet je het vuur uit.
     
  4. Zet een grillpan (of grote wok of koekenpan als je deze niet hebt) op het vuur en doe hier een flinke scheut olijfolie in. Heb je een grillapparaat? Nog makkelijker! Grill de courgette, aubergine en paprika ongeveer 3 minuten per kant. Doe de gegrilde groenten vervolgens bij de ui en cherrytomaten en voeg de kruiden toe. Schep het geheel goed om.
     
  5. Beleg een bakplaat met bakpapier en rol hier het bladerdeeg over uit. Besmeer het bladerdeeg met de hummus.
     
  6. Schep de groenten vervolgens op het bladerdeeg en doe dit ook met de kikkererwten. Zet de plaattaart 25 minuten in de voorverwarmde oven.
     
  7. Als het bladerdeeg goudbruin is gekleurd is de plaattaart gaar. Garneer eventueel met verse kruiden.

 

Mede mogelijk gemaakt door (de zusjes) Lucy en Rosa van Your Meal Planners.

 

 

Meer heerlijke recepten nodig? Volg ons op Facebook.