Elsbeth Teeling vroeg haar Facebookvrienden van de Club van Relaxte Moeders hun super relaxte, gezonde recepten te delen. De lekkerste vijftig staan in Relax Mama in de keuken, waaronder deze verrukkelijke Spaanse aardappelen met spiegeleitjes.

Ingrediënten

Voor 3-4 personen

* ca. 700 g vastkokende aardappels
* 2 el milde olijfolie, plus extra
* 1 ui, gesnipperd
* 1 grote rode paprika of 2 kleine, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
* een mespunt (gerookt) paprikapoeder
* 2-3 flinke handenvol (wilde) spinazie, grof gesneden
* 4 eieren
* een stukje zachte geitenkaas of feta, verbrokkeld
* evt. brood met aïoli, voor erbij

Bereiding

Boen de aardappels goed schoon, schil ze niet. Snijd de aardappels in blokjes en dep ze goed droog met keukenpapier.

Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de aardappelblokjes 8 minuten tot ze bijna gaar zijn; schep ze regelmatig om. Voeg de ui, paprika en paprikapoeder toe en bak al omscheppend nog ca. 5 minuten mee of tot de aardappels gaar zijn. Meng er dan de spinazie door en roerbak tot de groente net is geslonken. Breng op smaak met zout en peper.

Verhit wat olie in een ruime koekenpan en bak hierin 4 spiegeleitjes (prik de dooiers evt. kapot of bak ook de andere kant van het spiegelei als je kinderen dat lekkerder vinden). Leg de eitjes op de aardappels in de pan en bestrooi met geitenkaas of feta en wat zout en peper.

mislukte baksels
Beeld: Boredpanda

Heb je urenlang in de keuken staan klooien voor de verjaardag van je kind, mislukt die prinsessentaart compleet. Een schrale troost: je bent niet de enige die er af en toe een potje van maakt tijdens het bakken.

Ariël komt er niet al te best vanaf

 

Hij lacht tenminste nog

 

Het kan vriezen, het kan dooien

 

Thomas, ben jij het?

 

Hij lijkt wel gesmolten

 

Oké...

 

Leuk geprobeerd

 

Ai, Elsa

Bron: Boredpanda

 


Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >