De Australische Donna Hay kookt doordeweeks voor haar twee zoons volgens het principe: snel, vers, simpel. En ze maakt verrukkelijke quiches, zoals deze met geitenkaas, peer en pancetta.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 rol (270 g) kant-en-klaar bladerdeeg (koelvak supermarkt)
  • 200 g harde geitenkaas – in plakken
  • 1 stevige peer (Doyenné du Comice of Beurré Bosc), in dunne partjes
  • 16 dunne plakjes ronde pancetta
  • 16 takjes tijm
  • 30 g boter – gesmolten
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • grofgemalen zwarte peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C/gasstand 6. Rol het deegvel van 40 x 24 cm uit en snijd het in 4 rechthoeken van 10 x 24 cm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de geitenkaas, peer, pancetta en takjes tijm over de deegrechthoeken. Meng de boter met de ahornsiroop en druppel het erover. Strooi er peper over en zet 15-20 minuten in de oven of tot het deeg goudbruin is. Lekker met een stevige salade.

More content below the advertising