De Australische Donna Hay kookt doordeweeks voor haar twee zoons volgens het principe: snel, vers, simpel. En ze maakt verrukkelijke quiches, zoals deze met geitenkaas, peer en pancetta.
Lees verder onder de advertentie
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 rol (270 g) kant-en-klaar bladerdeeg (koelvak supermarkt)
200 g harde geitenkaas – in plakken
1 stevige peer (Doyenné du Comice of Beurré Bosc), in dunne partjes
16 dunne plakjes ronde pancetta
16 takjes tijm
30 g boter – gesmolten
2 eetlepels ahornsiroop
grofgemalen zwarte peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C/gasstand 6. Rol het deegvel van 40 x 24 cm uit en snijd het in 4 rechthoeken van 10 x 24 cm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de geitenkaas, peer, pancetta en takjes tijm over de deegrechthoeken. Meng de boter met de ahornsiroop en druppel het erover. Strooi er peper over en zet 15-20 minuten in de oven of tot het deeg goudbruin is. Lekker met een stevige salade.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
Maxime Meiland en haar man Leroy hebben twee dochters: Claire en Vivé. Terwijl Claire al een tijd op de basisschool zit, maakt Vivé zich juist op voor haar eigen start na de zomer. Voor Maxime is dat een emotioneel moment.
Gen Z doet z’n eigen ding. Ze zetten huisfeestjes op z’n zachtst, skippen alcohol, houden van crocs én… verzinnen babynamen die nergens op lijken, behalve op sfeer.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.