Je moet er maar op komen: pompoensoep met chocolade. Magda Dullemond maakte het tijdens de MAGGI kookworkshop en het smaakte verrukkelijk.
Lees verder onder de advertentie
Wel zo makkelijk
Stamppot, couscous, risotto en pastasaus – er zijn genoeg recepten waarvoor je bouillon gebruikt. Toch blijft een verse pan soep favoriet. Wat heet: 90% van de testers gebruikt MAGGI bouillon voor de soep. Snappen we, want ook wij vinden het een handige, snelle en lekkere maaltijd na een lange dag werken.
Lees verder onder de advertentie
Lekker voor het hele gezin
Tien vrouwen van hettestpanel.nl* mochten alvast aan de slag met de vernieuwde bouillon. Tijdens de MAGGI kookworkshop kwam niet alleen deze verrukkelijke soep aan bod. De vrouwen maakten recepten die goed te bereiden zijn en die vast in de smaak vallen bij het hele gezin. Hieronder zie je de impressie van de kookworkshop. Wedden dat het gaat kriebelen om zelf aan de slag te gaan?
Lees verder onder de advertentie
Zelf die pompoensoep met chocolade maken? Dit gaat erin:
(voor 8 personen)
2 a 3 blokjes MAGGI Bouillon Groente
+/- 500 gram pompoen
125 gram ui
1 chilipeper
Paar peulen met kardemomzaadjes
100 g pure chocola
200 ml kokosmelk
1 stukje gember
3 plakjes korstdeeg
Zeezout
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Haal 3 plakjes korstdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien, Snij de plakjes 2x diagonaal door en leg ze op een bakplaat. Bak de korsten af in 20 minuten, doe de deur open, oven uit en laat ze afkoelen in de oven.
Snij de schil van de pompoen, maak de ui schoon en snij allebei in stukken. Rol de chilipepers een paar keer door je handen, snij de steeltjes eraf en haal de zaadjes eruit. Snij de helft in dunne ringetjes. Fruit de pompoen, de ui, de kardemomzaadjes en de andere helft van de chilipeper. Voeg 1 liter water en 2 a 3 bouillonblokjes toe. Mix het geheel – als het gaar is – in de blender. Breng eventueel op dikte en doe weer terug in de pan.
Lees verder onder de advertentie
Warm de kokosmelk op en laat de gember rustig meetrekken. Smelt de chocola au bain marie als de korst is afgekoeld en smeer de bovenkant van de korst ermee in. Strooi er – als de chocolade nog vloeibaar is – een paar korrels zout overheen.
Neem 8 glazen en doe in ieder glas een paar ringetjes chilipeper. Zeef de kokosmelk en giet ‘m in een slagroomspuit met 1 gaspatroon. Warm de soep op, vul de glazen, spuit er een beetje kokosmelk op. Serveer de soep met de chocoladekorst.
Nieuwe MAGGI bouillon
Dit recept is perfect om jouw (schoon)familie met kerst te imponeren. Dat is nog eens een goed begin van het kerstdiner. Wat is het heerlijk om te experimenteren met bijzondere gerechten. Wie had gedacht dat je zoveel verrassends met MAGGI bouillonblokjes kon maken? Helemaal met de vernieuwde versie die bestaat uit lekkere kruiden en herkenbare specerijen. De blokjes zijn verkrijgbaar in de varianten groente, kip en rund en hebben een pure smaak. 87 vrouwen mochten het vernieuwde product al testen en waren razend enthousiast. 98% procent kan de bouillon aanbevelen. Sterker nog, 99% van de testers vindt dit de beste basis voor hun gerechten. Het testpanel geeft een gemiddelde van 8,3.
Lees verder onder de advertentie
*N=87, Samengesteld door hettestpanel.nl (oktober, 2016)
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Sara (37) was er klaar mee dat de mental load altijd op haar bordje kwam zonder enige waardering en dus besloot ze het een week aan haar man Daan over te laten.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
De nachtmerrie van elke moeder: je raakt je kind kwijt. Het ene moment is ‘ie er nog, je knippert, en poef. Weg. Het overkwam ook Janna. Zij dacht dat haar dochter was ontvoerd.