Promotie

Je moet er maar op komen: pompoensoep met chocolade. Magda Dullemond maakte het tijdens de MAGGI kookworkshop en het smaakte verrukkelijk. 

Wel zo makkelijk 

Stamppot, couscous, risotto en pastasaus – er zijn genoeg recepten waarvoor je bouillon gebruikt. Toch blijft een verse pan soep favoriet. Wat heet: 90% van de testers gebruikt MAGGI bouillon voor de soep. Snappen we, want ook wij vinden het een handige, snelle en lekkere maaltijd na een lange dag werken.

Lekker voor het hele gezin

Tien vrouwen van hettestpanel.nl* mochten alvast aan de slag met de vernieuwde bouillon. Tijdens de MAGGI kookworkshop kwam niet alleen deze verrukkelijke soep aan bod. De vrouwen maakten recepten die goed te bereiden zijn en die vast in de smaak vallen bij het hele gezin. Hieronder zie je de impressie van de kookworkshop. Wedden dat het gaat kriebelen om zelf aan de slag te gaan?

Zelf die pompoensoep met chocolade maken? Dit gaat erin:

(voor 8 personen)

  • 2 a 3 blokjes MAGGI Bouillon Groente
  • +/- 500 gram pompoen
  • 125 gram ui
  • 1 chilipeper
  • Paar peulen met kardemomzaadjes
  • 100 g pure chocola
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 stukje gember
  • 3 plakjes korstdeeg
  • Zeezout

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Haal 3 plakjes korstdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien, Snij de plakjes 2x diagonaal door en leg ze op een bakplaat. Bak de korsten af in 20 minuten, doe de deur open, oven uit en laat ze afkoelen in de oven.

Snij de schil van de pompoen, maak de ui schoon en snij allebei in stukken. Rol de chilipepers een paar keer door je handen, snij de steeltjes eraf en haal de zaadjes eruit. Snij de helft in dunne ringetjes. Fruit de pompoen, de ui, de kardemomzaadjes en de andere helft van de chilipeper. Voeg 1 liter water en 2 a 3 bouillonblokjes toe. Mix het geheel - als het gaar is - in de blender. Breng eventueel op dikte en doe weer terug in de pan.

Warm de kokosmelk op en laat de gember rustig meetrekken. Smelt de chocola au bain marie als de korst is afgekoeld en smeer de bovenkant van de korst ermee in. Strooi er - als de chocolade nog vloeibaar is - een paar korrels zout overheen.

Neem 8 glazen en doe in ieder glas een paar ringetjes chilipeper. Zeef de kokosmelk en giet ‘m in een slagroomspuit met 1 gaspatroon. Warm de soep op, vul de glazen, spuit er een beetje kokosmelk op. Serveer de soep met de chocoladekorst.

Nieuwe MAGGI bouillon

Dit recept is perfect om jouw (schoon)familie met kerst te imponeren. Dat is nog eens een goed begin van het kerstdiner. Wat is het heerlijk om te experimenteren met bijzondere gerechten. Wie had gedacht dat je zoveel verrassends met MAGGI bouillonblokjes kon maken? Helemaal met de vernieuwde versie die bestaat uit lekkere kruiden en herkenbare specerijen. De blokjes zijn verkrijgbaar in de varianten groente, kip en rund en hebben een pure smaak. 87 vrouwen mochten het vernieuwde product al testen en waren razend enthousiast. 98% procent kan de bouillon aanbevelen. Sterker nog, 99% van de testers vindt dit de beste basis voor hun gerechten. Het testpanel geeft een gemiddelde van 8,3.

*N=87, Samengesteld door hettestpanel.nl (oktober, 2016)

 

 

 

Heel weinig saus of maar een klein portie: soms is de teleurstelling groot als je iets lekkers hebt besteld. Maar er zijn restaurants die het wel héél bont maken.

Kijk maar naar deze grappige foto's van Buzzfeed.

 

1. Caesar 'salad'

grappige foodfails

 

2. 'Cheese' burger

grappige foodfails

 

Lees ook:
Fotoserie: deze moeders kunnen nog wel een kooklesje gebruiken >

 

3. Lasagne?

grappige foodfails

 

4. 'Ei' sandwich

 

5. 'Mozzarella' sticks

 

6. 'Key' beef...?

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

 

Promotie
boodschappen
getty images

Lang leve efficiëntie, zeker wat betreft het huishouden. Hier vijf tips om het doen van je boodschappen nog slimmer aan te pakken, zodat je tijd (en geld) over houdt voor andere leuke dingen met je gezin. 

Wist je dat als je je boodschappen goed plant en alles uit je koelkast ook daadwerkelijk op je bord belandt, je zo’n € 145 per persoon per jaar kunt besparen? Tijd voor een stukje technologie. De nieuwe Receptenapp van het Voedingscentrum gaat je namelijk helpen. 

Plan de week vooruit

Dit lijkt veel werk maar als je het eenmaal hebt gedaan, ben je jezelf de rest van de week dankbaar. Je kunt in één keer boodschappen doen en je weet precies wat jullie gaan eten. Scheelt op de dag zelf enorm en zo kun je wat rustiger je kind ophalen van school of de opvang.

Check wat je nog heb liggen

Niet alleen goed voor het milieu, ook voor je portemonnee. Kijk dus wat je nog hebt liggen in de koelkast, voorraadkast of fruitschaal. Wees creatief en bedenk wat je kunt maken met deze producten. Of gebruik de Receptenapp, daar kun je eten ‘opslaan’ in de digitale koelkast. Je krijgt dan handige suggesties voor maaltijden met wat je nog in huis hebt.

Deel je boodschappenlijst met je partner

Als jullie allebei de Receptenapp hebben, dan kun je een groep aanmaken en het boodschappenlijstje met elkaar delen. Degene die onderweg is naar de supermarkt kan het gelijk zien als de ander nog een last minutetoevoeging heeft gedaan. 

Houd je aan je boodschappenlijstje

Dit kan lastig zijn, zeker als je met honger boodschappen gaat doen. Als je je aan je boodschappenlijstje houdt en je niet laat verleiden door een speciale actie, voorkom je dat je eten in huis haalt waar je uiteindelijk niets mee doet. Beetje streng, maar wel slim.

Maak gebruik van Sjef

Wie? Sjef is de handige tool in de Receptenapp waar je al je vragen over eten kunt stellen. Van ‘Waar bewaar ik een paprika?’ tot ‘Ik lust geen boontjes, waarmee kan ik die vervangen?’ Sjef is je man.  

Je downloadt de Receptenapp van het Voedingscentruhier.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >