In samenwerking met Kek Mama

Met déze tips eet jouw kind makkelijk groente

10.10.2020 15:28
tip kind makkelijker groente eten

Na een lange (werk)dag is discussiëren met je kind over dat bord spruitjes of spinazie het laatste waar je zin in hebt, maar je wilt het er ook niet bij laten zitten – groenten zijn immers gezond. Geen zorgen: met deze tips wordt groente eten een makkie.

 

 

Keukenhulpjes

Laat je kinderen helpen in de keuken. Het koken duurt daardoor misschien wat langer, maar wat ze zelf hebben gemaakt, smaakt meteen ook beter. Kleine kinderen kunnen prima groente wassen, trostomaatjes van een tak plukken of het loof van de bospenen trekken. Is je kind wat ouder, dan kan hij – eventueel met een speciaal kindermes – champignons, komkommer en paprika snijden.

Binnen handbereik

Zit dat meehelpen er een keer niet in? En kijken je kinderen televisie terwijl jij staat de koken? Begin dan met het snijden van rauwkost. Want dit is ook het moment waarop ze gewoon trek krijgen. Zet een schaal gesneden rauwkost binnen handbereik. Dan kun jij rustig in de keuken aan de slag en hebben ze al heel wat groente op voor ze überhaupt aan tafel gaan.

Veggie Wraps

Handig: met de Knorr Groentewraps voeg je eenvoudig en snel wat extra groente toe aan je maaltijd. Er zijn twee smaken: wortel en biet en ze bevatten 35% groente. Ook fijn is dat je er eindeloos mee kunt variëren: vul ze met humus en spinazie, rol ze op en snij ze in kleine stukjes of beleg ze met lekkere Mexicaanse groente en gerapte kaas en vouw ze op als een envelop. Kan ook nog: beleg ze als een pizza – gegarandeerd succes bij de meeste kinderen.

Verstoppertje spelen

Deze methode is al zo oud als de weg naar Rome, maar nog steeds een grote hit: snij groenten haarfijn en verwerk ze in soep of pastasaus. Staafmixer eroverheen en er is geen kind die de groente nog herkent. Zo verstop je bijvoorbeeld ook wortel, linzen, ui en prei in de tomatensoep. En kom je prima weg met een pastasaus met paprika, courgette en champignons. Gaat overigens het best samen met tip 2: jij kookt terwijl de kinderen niet in de buurt zijn.

Maak er een feest van

Eten dat er aantrekkelijk uitziet, wordt doorgaans ook beter gegeten. Kortom: maak een schilderijtje van de borden. Heb vooral niet de ambitie de Nachtwacht na te maken, een smiley van twee cherrytomaatjes als ogen, sperziebonen als haren en mond en een stuk komkommer als neus staat al hartstikke gezellig. Wedden dat je kind zo’n blij snoetje direct naar binnen schuift? 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >