rocky road recept

20 minuten duurt het slechts om een van de lekkerste uitvindingen ooit te maken. En er komt geen oven aan te pas. Ook leuk als traktatie.

20 minuten + 3 uur opstijven

Article continues after the ad

Nodig

  • 180 g pindakaas
  • 50 g boter
  • 300 g pure chocolade
  • 50 g rijstpops
  • 150 g mini-marshmallows

Extra

  • vierkante bakvorm
     

Zo maak je het

  1. Bekleed een vierkante vorm met bakpapier of aluminiumfolie. Laat iets over de randen van de vorm hangen.
     
  2. Doe de pindakaas, boter en chocolade in een grote kom en smelt au bainmarie op laag vuur. Roer tot het mengsel gelijkmatig is gemengd en laat 5 minuten iets afkoelen.
     
  3. Roer de rijstpops en de marshmallows erdoor. Giet het mengsel in de bakvorm en verdeel goed tot in de hoeken.
     
  4. Zet 2-3 uur in de koelkast tot het hard is.
     
  5. Til de rocky road uit de bakvorm met behulp van de overhang van het bakpapier of de aluminiumfolie. Snijd in vierkantjes en serveer.


Dit recept staat in Kek Mama 05-2021.

 



Meer Kek Mama?
Volg ons op Instagram of schrijf je hier in voor de nieuwsbrief >