Kek Mama Weekmenu 8 t/m 14 augustus

Het is nog steeds vakantie, dus we hebben weer een lekker makkelijk Kek Mama Weekmenu voor je. Van een snelle salade met wortel en appel tot spaghetti carbonara met gerookte zalm. Kort in de keuken, lekker lang aan tafel (of op het gras, of je picknickkleed, kijk zelf maar even).

Vraag je je ook regelmatig in halve wanhoop af wat je in vredesnaam nu weer eens moet koken? Je kunt tenslotte niet voor eeuwig die vijf succesnummers blijven herhalen. (Oké, dat kan best en ook best lang, maar een beetje afwisseling is toch ook wel lekker.) 

Kek Mama schiet te hulp

Geen zorgen. Kek Mama schiet te hulp met elke week in samenwerking met CookLoveShare een nieuw menu vol dingen die de meeste kinderen lusten. En dan nog gezond ook. Kan niet beter! 

 

Maandag: Salade met wortel en appel

Dinsdag:  Mac & cheese met pompoen

Woensdag: Couscous met kalkoen en kikkererwten

Donderdag: Maaltijdsalade met avocado en krieltjes

Vrijdag: Pita falafel met hummus

Zaterdag: Risotto met ham en doperwtjes

Zondag: Spaghetti carbonara met gerookte zalm

Lekker toetje: Yoghurtflip met fruit en havermoutkoekjes

 

tomatensoep Miljuschka

Die ijskoude temperaturen vragen om een lekkere, romige soep zonder gedoe. Miljuschka Witzenhausen bedacht deze supersnelle tomatensoep voor Lindanieuws.nl en het fijne is: je hebt er maar vijf ingrediënten voor nodig.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 1 blik tomaten
  • 1 bouillonblokje
  • scheutje room

 

Recept

Snij de ui fijn en bak de snippers zo’n drie minuten in de olijfolie met een bouillonblokje. Doe het blikje tomaten erbij, vul vervolgens het blikje met water en giet dat ook in de pan. Breng het aan de kook, pureer het fijn en garneer met wat room.
 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >