Kek Mama Weekmenu
Beeld: Getty

Van visschotel met mosterd tot roti met kip en sperziebonen. Het Kek Mama weekmenu van deze week is weer heerlijk.

Vraag je je ook regelmatig in halve wanhoop af wat je in vredesnaam nu weer eens moet koken? Je kunt tenslotte niet voor eeuwig die vijf succesnummers blijven herhalen. (Oké, dat kan best en ook best lang, maar een beetje afwisseling is toch ook wel lekker.) 

 

Kek Mama helpt

Geen zorgen. Kek Mama schiet te hulp met elke week in samenwerking met CookLoveShare een nieuw menu vol dingen die de meeste kinderen lusten. En dan nog gezond ook. Kan niet beter! 

 

Maandag: Visschotel met mosterd

 

Dinsdag: Italiaans tartaartje met rozemarijnpartjes

 

Woensdag: Pasta ovenschotel met ricotta en gehakt

 

Donderdag: Zuurkoolstamppot met kibbeling

 

Vrijdag: Lekkere gado gado met rijst

 

Zaterdag: Quiche met ham en prei

 

Zondag: Roti met kip en sperziebonen


 

Bakidee: Zandkoekjes

 

of één van de extra Halloweenreceptjes:

 

Griezelige vingers voor Halloween

 

Halloween cupcakes met pompoen

 

tomatensoep Miljuschka

Die ijskoude temperaturen vragen om een lekkere, romige soep zonder gedoe. Miljuschka Witzenhausen bedacht deze supersnelle tomatensoep voor Lindanieuws.nl en het fijne is: je hebt er maar vijf ingrediënten voor nodig.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 1 blik tomaten
  • 1 bouillonblokje
  • scheutje room

 

Recept

Snij de ui fijn en bak de snippers zo’n drie minuten in de olijfolie met een bouillonblokje. Doe het blikje tomaten erbij, vul vervolgens het blikje met water en giet dat ook in de pan. Breng het aan de kook, pureer het fijn en garneer met wat room.
 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >