Van bietenstamppot tot aan zalmforel-taco's met komkommersalade. Het Kek Mama Weekmenu van deze week is weer heerlijk.

Vraag je je ook regelmatig in halve wanhoop af wat je in vredesnaam nu weer eens moet koken? Je kunt tenslotte niet voor eeuwig die vijf succesnummers blijven herhalen. (Oké, dat kan best en ook best lang, maar een beetje afwisseling is toch ook wel lekker.) 

Kek Mama helpt

Geen zorgen. Kek Mama schiet te hulp met elke week in samenwerking met CookLoveShare een nieuw menu vol dingen die de meeste kinderen lusten. En nog gezond ook. Kan niet beter! Je kunt trouwens ook een persoonlijk weekmenu ontvangen, helemaal afgestemd op jouw smaak en met de wekelijkse aanbiedingen van jouw favoriete supermarkt erbij. Ideaal.

 

Maandag: Bietenstamppot met gelderse rookworst

 

Dinsdag: Kipfilet met pastaschelpjes

 

Woensdag: Pilaf met kerrie

 

Donderdag: Zalmforel-taco's met komkommersalade en bonenpasta

 

Vrijdag: Zuurkoolstamppot met bacon en appel

 

Zaterdag: Shoarma, boontjes en aardappelen gegratineerd in de oven


 

Zondag: Ovenschotel met vis, worteltjes, dille en een komkommersalade

 

Toetje: Bananenmummy's

 

Ook lekker: Homemade Kniepertjes

tomatensoep Miljuschka

Die ijskoude temperaturen vragen om een lekkere, romige soep zonder gedoe. Miljuschka Witzenhausen bedacht deze supersnelle tomatensoep voor Lindanieuws.nl en het fijne is: je hebt er maar vijf ingrediënten voor nodig.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 1 blik tomaten
  • 1 bouillonblokje
  • scheutje room

 

Recept

Snij de ui fijn en bak de snippers zo’n drie minuten in de olijfolie met een bouillonblokje. Doe het blikje tomaten erbij, vul vervolgens het blikje met water en giet dat ook in de pan. Breng het aan de kook, pureer het fijn en garneer met wat room.
 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >