Ideaal ontbijt: deze romige roereieren met avocado en jalapeño staan snel op tafel
Weinig tijd? Deze romige roereieren met avocado en jalapeño zet je in een handomdraai op tafel als ontbijt of snelle lunch. Combineer met wat salsa en tortillachips voor een complete maaltijd.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Migas:
- ½ ui
- 1 el olijfolie
- 1 pot Santa Maria Red Jalapeño
- 8 eieren
- 100 g geraspte kaas
- 1 tl zout
- (optioneel) groenten of peulvruchten die nog in je voorraadkast of koelkast liggen
Extra’s:
- ½ zak Santa Maria Tortilla Chips Salted
- 1 pot Santa Maria Chunky Wrap Salsa Medium
- 1 avocado
- 1 bosje koriander
Bereidingswijze
- Bak de ui en de jalapeños in olijfolie op middelhoog vuur.
- Klop de eieren en voeg de geraspte kaas en het zout toe.
- Giet het eiermengsel in een pan en laat ongeveer 30 seconden bakken. Roer hierna af en toe zacht in de pan met een houten lepel, totdat de eieren voldoende gebakken maar nog lekker smeuïg zijn.
- Bedek met de in stukjes gebroken tortillachips, de salsa, avocado en koriander.
Bron: Santa Maria.
Meer recepten nodig met kliekjes? Volg ons op Facebook.