Beeld: CookLoveShare
Beeld: CookLoveShare

Het is vandaag Halloween. En of je nou met je kinderen langs de deuren gaat of niet, deze spaghetti met pompoen en walnoten van CookLoveShare is sowieso een prima idee voor vanavond. Het water loopt ons nu al in de mond.

Wat heb je nodig?

2 el olijfolie

1 ui (gesnipperd)

200 ml kookroom

300 g volkoren spaghetti (Of gewone als je die nog hebt liggen)

50 g walnoten (grof gehakt)

3 el Parmezaanse kaas (geraspt)

1 pompoen

2 tl gedroogde salie

 

En wat doe je daar dan mee?

1. Halveer de pompoen. Schep met een lepel de draden en pitten eruit. Schil de pompoen desgewenst met een dunschiller en snijd in blokjes.

2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen.

3. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui. Bak de pompoen 5 minuten mee. Voeg de room met de salie en de noten toe. Stoof de pompoen afgedekt in 10 minuten zacht.

4. Giet de spaghetti af en schep door de pompoen. Voeg zout en peper naar smaak toe.

5. Verdeel over 4 borden en bestrooi met Parmezaanse kaas.

 

Hoe snijd je zo'n ding eigenlijk?

 

tomatensoep Miljuschka

Die ijskoude temperaturen vragen om een lekkere, romige soep zonder gedoe. Miljuschka Witzenhausen bedacht deze supersnelle tomatensoep voor Lindanieuws.nl en het fijne is: je hebt er maar vijf ingrediënten voor nodig.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 1 blik tomaten
  • 1 bouillonblokje
  • scheutje room

 

Recept

Snij de ui fijn en bak de snippers zo’n drie minuten in de olijfolie met een bouillonblokje. Doe het blikje tomaten erbij, vul vervolgens het blikje met water en giet dat ook in de pan. Breng het aan de kook, pureer het fijn en garneer met wat room.
 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >