gezonde-red-velvet-cake

Heerlijk, een goed stuk 'red velvet', maar man... die calorieën hè. Geen paniek: er is ook een gezonde (en minstens zo lekkere) variant. Hoef je na afloop niet wakker te liggen van een knagend schuldgevoel.

Met dank aan StyleToday.

More content below the advertising

 

Dit heb je nodig

Voor de cake:

  • 100 gram havermeel
  • 100 gram amandelmeel
  • 2 rijpe bananen (liefst bruin)
  • 3 eieren
  • 1 gekookte biet
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 3 eetlepels honing
  • 3 dadels
  • Rauwe cacaopoeder naar smaak

Voor de crème:

  • 4 eetlepels kwark
  • 0,5 theelepel vanille-extract
  • Een paar aardbeien

 

Lees ook
Ongelooflijk, maar waar: deze gender reveal-taarten bestaan écht >

 

Zo maak je 'm

  • Verwarm je oven voor op 180 graden en leg het bakpapier in de vorm.
  • Mix de amandelmeel met de havermeel.
  • Maak een puree van de bananen, eieren, dadels en rauwe biet. Stop deze vervolgens in een grote kom en mix de overige ingrediënten samen tot een massa.
  • Voeg minimaal een theelepel cacaopoeder toe. Wil je meer chocola proeven? Voeg dan meer cacao toe.
  • Schep het beslag in de bakvorm.
  • Bak de cake zo’n 50 minuten. Controleer de cake regelmatig.
  • Laat de cake na het bakken afkoelen. Zodra hij is afgekoeld kan je hem uit de vorm halen en eventueel horizontaal door midden snijden.
  • Meng het vanille-extract met de kwark.
  • Schep de kwark op de eerste laag cake, garneer met aardbeien, nog een dun laagje kwark en eindig met de tweede plak cake. Breng ook op deze een laag kwark en aardbeien aan. Kind kan de was doen.

De foto is ter illustratie.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >