Deze bananabread met cheesecake-vulling wíl je
Dit luchtige bananenbrood is perfect voor het weekend en kun je, als je hem niet in één keer verslindt, ook als heerlijk tussendoortje meenemen naar werk. Maak je gelijk vrienden mee.
Ingrediënten
Voor één cake, circa acht porties:
- 200 gram havermeel
- 50 gram speltmeel
- 50 gram walnoten
- ½ tl bakpoeder
- snufje zeezout
- 2 tl koek- en speculaaskruiden
- 4 rijpe bananen
- 30 gram kokosolie
- 100 gram mejouldadels, ontpit
- 100 ml bruiswater (Spa rood)
- ½ tl baking soda
- 1 el appelciderazijn
Voor de vulling:
- 100 gram blauwe bessen
- 100 gram kwark, uitgelekt
- 1 el ahornsiroop of honing
- scheutje citroensap
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed je cakeblik met bakpapier of vet het blik goed in.
- Doe het havermeel en speltmeel met de speculaaskruiden en zeezout in een mengkom.
- Gebruik een blender of keukenmachine om de bananen, mejouldadels en kokosolie te mixen tot een romig geheel. Voeg de Spa rood toe en spatel door het mengsel heen. Meng het bananen mengsel door de droge ingrediënten.
- Neem nu een klein kommetje en meng hierin baking soda met de appelciderazijn. Voeg dit toe aan het beslag en meng goed.
- Meng nu de (plantaardige) kwark met de ahornsiroop of honing.
- Verdeel de helft van het beslag over het cakeblik en strooi hier ongeveer de helft van de blauwe bessen overheen. Bestrijk met de helft van het kwarkmengsel. Verdeel hier het overige beslag overheen en maak af met de blauwe bessen en walnoten.
Ga je voor een ‘luxe bolide’, maak dan af met kokossnippers en amandelschaafsel.
- Zet de cake 40-45 minuten in de oven. Laat de cake even afkoelen buiten de koelkast en zet vervolgens nog minimaal 2 uur in de koelkast, dit is nodig om de cheesecake vulling goed op te laten stijven.
Mede mogelijk gemaakt door (de zusjes) Lucy en Rosa van Your Meal Planners. Dit recept is een variatie op het bananabread van Oh My Pie!.
Meer heerlijke recepten nodig? Volg ons op Facebook.