3x wokken recept

Nog niks lekkers op het menu staan voor vanavond? Gooi wat groenten, vlees, of vis in een wok, maak er wat rijst of noedels bij en klaar ben je. Helemaal niet moeilijk en kost je weinig tijd.

Chinese na­si met pan­gasi­us en gem­ber

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 350 g rijst
  • 300 g pangasiusfilet (in stukjes)
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el ketjap
  • 1 pakje Knorr nasi met Oosterse kruiden en groenten
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 zak Chinese roerbakmix
  • 3 cm verse gember

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat afkoelen. Bestrooi de pangasiusfilet met peper en zout. Snijd de gember in dunne plakjes. Verhit de olie in een wok. Roerbak hierin voorzichtig de pangasiusfilet 5 minuten. Haal de vis uit de wok en houd 'm warm. Roerbak de groenten, gember en knoflook 5 minuten. Voeg daarna 150 ml water, de inhoud van het zakje maaltijdmix en ketjap toe en bak 3 minuten mee. Voeg de rijst toe en verwarm het geheel. Schep op het laatste moment de vis er voorzichtig door. Schep de Chinese nasi op 4 borden.
 

Noedelsoep met lente-uitjes en gamba’s

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 3 lente-uien
  • 100 g cherrytomaatjes
  • 200 g gepelde gamba's (rauw)
  • 6 el woksaus (Zoete Soja)
  • 1 visbouillon tablet
  • 300 g gesneden spitskool
  • 2 el wok olie
  • 125 g wok noedels

Bereiding
Snijd de lente-ui in stukjes. Verwijder de kroontjes van de tomaatjes en was ze daarna. Breng 750 ml water met het bouillonblokje aan de kook. Roer tot het blokje is opgelost. Verhit een wok, voeg 2 eetlepels wokolie toe en wok de gamba’s 2 minuten. Voeg de spitskool toe en wok 1 minuut. Voeg de woksaus toe en wok nog 1 minuut. Voeg de bouillon toe en breng deze aan de kook. Voeg daarna de lente-ui, de kerstomaatjes en de noedels toe en laat 2 minuten meekoken. Schep de noedelsoep in 2 kommen.

Eet je met vier personen? Verdubbel dan het aantal ingrediënten.
 

Teriyaki beef met broccoli

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 600 g broccoliroosjes
  • 150 ml woksaus (Japanse Teriyaki)
  • 400 g biefstuk (in stukken)
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 el sesamzaadjes
  • 300 g witte rijst

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet een pan met water en een snufje zout op voor de broccoli. Kook deze vervolgens 6 minuten totdat de broccoli beetgaar is. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en leg ze op een bord. Verhit in een wok de olie en bak de biefstuk 2 minuten op hoog vuur. Voeg de teriyakisaus aan de biefstuk toe en verwarm nog 1 minuut. Verdeel de rijst met de broccoli over 4 kommen en schep het vlees erbovenop. Bestrooi het gerecht met sesamzaadjes.

 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

alcoholvrije cocktails
Beeld: Unsplash

De Tequila Sunrise, Mojito en Cosmopolitan: superlekker, maar waarom niet eens een alcoholvrije cocktail? Minstens zo verrukkelijk en ideaal voor een snikhete zomerdag. Wij zetten daarom een aantal alcoholvrije cocktails voor je op een rij.

1. Virgin Mojito

Snijd een limoen in partjes en verdeel ze met een paar blaadjes munt over een aantal longdrinkglazen. Strooi in elk glas wat rietsuiker en stamp met een pollepel de suiker, limoen en munt fijn, zodat de smaken vrijkomen. Hak een paar ijsblokjes in stukjes en vul de glazen met bruiswater, bijvoorbeeld 7up. Rietje erbij en drinken maar.
 

2. Safe sex on the beach

De zon in je glas, maar dan zonder wodka. En heel simpel te maken: vul een glas met ijsblokjes, giet er tegelijkertijd cranberry-, grapefruit- en sinaasappelsap op (van elk ongeveer 100 ml) en garneer op de rand met een opengesneden cranberry.

 

Lees ook:
8x leuke cocktailbars in Nederland >


 

3. Nada Colada

Dit is een zalige cocktail als je van kokos en ananas houdt. Open een verse kokosnoot (of handiger: koop een pakje kokosmelk), snijd 'm in stukken en rasp de kokos heel fijn. Meng de kokos (of de melk) met ananassap en klaar ben je. Gebruik je kokosmelk? Koop dan wat losse stukjes kokos in de supermarkt, rasp die fijn en strooi ze over je cocktail.


4. Mango Martini

Een pittige cocktail voor een hete zomerdag. Schenk 2,5 deel mangosap in een ijsshaker en mix dat met het sap van een halve limoen. Snijd een verse rode peper en voeg naar smaak toe. Of gebruik, voor iets minder spice, een paar druppels tabasco.
 

5. Chocolata

Verwarm 200 milliliter melk in een pan en doe er beetje voor beetje 150 gram melkchocolade bij, in stukjes. Roer goed tot de chocolade is opgelost. Laat het goed afkoelen en zet het mengsel daarna in de koelkast. Schenk het een uur later in een cocktailshaker, voeg wat vanillesiroop en stukjes ijs toe en roep je kinderen, want die gaan hier zeker weten ook van smullen.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Miljuschka Witzenhausen laat op LINDA.tv zien hoe je binnen no-time iets lekkers op tafel zet. We willen niet weten hoeveel calorieen er in deze cheesecake zitten, maar hij is 't meer dan waard, want verrukkelijk is-ie zeker.

 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >