3x wokken recept

Nog niks lekkers op het menu staan voor vanavond? Gooi wat groenten, vlees, of vis in een wok, maak er wat rijst of noedels bij en klaar ben je. Helemaal niet moeilijk en kost je weinig tijd.

Chinese na­si met pan­gasi­us en gem­ber

More content below the advertising

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 350 g rijst
  • 300 g pangasiusfilet (in stukjes)
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el ketjap
  • 1 pakje Knorr nasi met Oosterse kruiden en groenten
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 zak Chinese roerbakmix
  • 3 cm verse gember

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat afkoelen. Bestrooi de pangasiusfilet met peper en zout. Snijd de gember in dunne plakjes. Verhit de olie in een wok. Roerbak hierin voorzichtig de pangasiusfilet 5 minuten. Haal de vis uit de wok en houd 'm warm. Roerbak de groenten, gember en knoflook 5 minuten. Voeg daarna 150 ml water, de inhoud van het zakje maaltijdmix en ketjap toe en bak 3 minuten mee. Voeg de rijst toe en verwarm het geheel. Schep op het laatste moment de vis er voorzichtig door. Schep de Chinese nasi op 4 borden.
 

Noedelsoep met lente-uitjes en gamba’s

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 3 lente-uien
  • 100 g cherrytomaatjes
  • 200 g gepelde gamba's (rauw)
  • 6 el woksaus (Zoete Soja)
  • 1 visbouillon tablet
  • 300 g gesneden spitskool
  • 2 el wok olie
  • 125 g wok noedels

Bereiding
Snijd de lente-ui in stukjes. Verwijder de kroontjes van de tomaatjes en was ze daarna. Breng 750 ml water met het bouillonblokje aan de kook. Roer tot het blokje is opgelost. Verhit een wok, voeg 2 eetlepels wokolie toe en wok de gamba’s 2 minuten. Voeg de spitskool toe en wok 1 minuut. Voeg de woksaus toe en wok nog 1 minuut. Voeg de bouillon toe en breng deze aan de kook. Voeg daarna de lente-ui, de kerstomaatjes en de noedels toe en laat 2 minuten meekoken. Schep de noedelsoep in 2 kommen.

Eet je met vier personen? Verdubbel dan het aantal ingrediënten.
 

Teriyaki beef met broccoli

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 600 g broccoliroosjes
  • 150 ml woksaus (Japanse Teriyaki)
  • 400 g biefstuk (in stukken)
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 el sesamzaadjes
  • 300 g witte rijst

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet een pan met water en een snufje zout op voor de broccoli. Kook deze vervolgens 6 minuten totdat de broccoli beetgaar is. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en leg ze op een bord. Verhit in een wok de olie en bak de biefstuk 2 minuten op hoog vuur. Voeg de teriyakisaus aan de biefstuk toe en verwarm nog 1 minuut. Verdeel de rijst met de broccoli over 4 kommen en schep het vlees erbovenop. Bestrooi het gerecht met sesamzaadjes.

 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >