‘Mijn vriend ging vreemd, dus nu heeft hij pikstraf’

29.02.2024 10:18
man ging vreemd straf rollebollen Beeld: Shutterstock

Barbara (27), 1 dochter van 18 maanden en vier jaar samen met Kyran (25), vindt dat haar vriend er wel heel makkelijk vanaf is gekomen nadat hij vreemd is gegaan. Dus geeft ze hem straf.

“Het vloog hem allemaal aan. De zwangerschap. Een baby. Het huwelijk toen ik drie maanden zwanger was: ideaal, dan had hij het toekomstige kind meteen erkend. Maar het ging allemaal wel heel erg snel voor hem. Kyran was ook nog jong. Net 21 toen we een relatie kregen, 22 toen ik zwanger raakte.

Hij was dolgelukkig met mij, wilde het kind graag hebben, maar het benauwde hem ook. En dus vluchtte hij weg. In de armen van Annabelle, een stagiaire op de redactie waar hij werkte. Zij vond hem stoer, keek tegen hem op. Ze gaf hem aandacht op een moment waarop hij met zijn veranderende rol worstelde. En hij dook er vol in. Kyran zoende met haar. Meerdere malen. En terwijl ik thuis hydrofiele luiers stond te strijken, neukte hij Annabelle in een goedkoop hotel. Zo fout. Zo cliché.

Ik had niks in de gaten. Zat op mijn roze wolk te dromen over eenhoorns en zoete meisjesnamen. Ik merkte niets van zijn onrust, zijn stiekeme gedrag, het nachtelijke ge-app en uiteindelijk zijn knagende schuldgevoel. Toen ik ontdekte dat hij was vreemdgegaan, was de baby er al lang en breed en was hij alweer bij zinnen gekomen. Hij was dol op onze dochter Maya en een topvader die meer geduld met haar had dan ik.

Minnares

Het liefst had hij mij nooit verteld over zijn ‘misstap’, zodat het allemaal met een sisser zou aflopen. Maar daar wilde deze Annabelle niet aan meewerken. Ze was inmiddels smoorverliefd op hem geworden en niet van plan hem zomaar op te geven. Ze kon niet verkroppen dat hij haar steeds afwees en zich op zijn gezin richtte. Ze chanteerde hem en dwong hem nog een allerlaatste keer seks te hebben, bij haar thuis. Een afscheidswip, anders zou ze mij inlichten. Kyran weigerde.

Hij is wel bij haar langsgegaan om het uit te spreken, heeft nog even met haar gezoend, maar ging niet in op verdere avances. En toen werd ze woedend. Zo boos dat ze mij bestookte met berichtjes toen hij onderweg was naar huis. Nietsvermoedend checkte ik het arsenaal aan berichten van deze vreemde dame, die graag in contact met mij wilde komen. Ze had me iets te vertellen over mijn man. Ze stelde zich voor als Kyrans minnares. De vrouw met wie hij al een halfjaar een relatie had en met wie hij even ervoor ‘nog heerlijk had liggen tongen…’

Op dat moment trok al het bloed uit mijn gezicht. Ik ben dolblij dat ik Maya niet vasthield, want ik had haar laten vallen. Ik kon zelf nog amper staan. Mijn hart klopte als een waanzinnige. Zou dit waar zijn? Toen Kyran niet veel later thuiskwam, hoefde ik hem alleen maar te vragen of hij een zekere Annabelle kende. Zijn geschrokken en schuldbewuste gezicht bevestigde meteen de vreselijke berichten. Ik heb ijselijk hard gegild. Geschreeuwd dat hij een bedrieger en enorme lul was. Kyran begon mee te huilen. Riep hoeveel hij van mij en Maya hield, dat het allemaal een fout was geweest, dat hij enorme spijt had en me geen pijn had willen doen.

Lees ook – De zoete wraak van een bedrogen vrouw: ‘Ik heb zijn auto afgetankt met drie kilo basterdsuiker’ >

In gesprek

Nou ja, lang verhaal kort: het werd een enorm drama. We hebben mijn ouders erbij gehaald om Maya op te vangen en een beetje te bemiddelen. Ik was zo op mijn hart getrapt, had zo’n pijn. Toch wilde ik hem niet kwijt. Ik had een baby van een paar maanden, de hormonen gierden nog door mijn lijf. Ik wilde geen alleenstaande moeder zijn en bovendien hield ik van Kyran. Ondanks alles geloofde ik nog in hem. Als vader en partner.

Dat betekende niet dat ik er zomaar overheen kon stappen. We hebben hulp ingeschakeld van een goede relatietherapeut. Zij zorgde dat we met elkaar spraken, probeerde uit te leggen waarom het vreemdgaan van Kyran niets meer was dan vluchtgedrag. Ik kreeg handvatten om hem te begrijpen en weer te leren vertrouwen. Ze gaf me leesvoer en een podcast en boek van onder andere psychotherapeut Esther Perel over vreemdgaan. Volgens haar kon je er als stel sterker uitkomen, mits je in gesprek bleef.

Impasse

We zijn nu een jaar verder. En het klopt: je kunt het overleven als stel. Het vertrouwen is terug. Ik denk niet bij elk appje: dat is een andere vrouw. Of: hij spreekt stiekem iets af. Kyran is superlief en dolgelukkig dat hij ons nog heeft. Ik zie ook echt hoe hij zijn best doet er helemaal voor mij en Maya te zijn. Alleen, seks is erg beladen geworden. Waar we vroeger net apen waren, zo vaak deden we het, halen we nu met moeite één keer per maand.

We zijn in bed in een soort impasse terechtgekomen. We praten niet meer dagelijks over zijn bedrog. Dat kan ook niet, je moet verder. Maar ergens voelt het heel oneerlijk. Kyran ging vreemd, maar er was van alle kanten direct min of meer begrip voor hem. Die arme, jonge vader die het allemaal niet meer aankon. Van de therapeut, mijn schoonouders, zelfs van mij. Ik heb hem nooit het huis uit gegooid of om een time-out gevraagd en ik vind dat Kyran er zo wel heel makkelijk afkomt.

En dus geef ik hem straf. Pikstraf. Als hij mij begint te strelen of zoenen, als hij fluistert hoeveel zin hij in mij heeft, gooi ik hem voor zijn voeten dat hij vast opgewonden is geraakt door de beelden aan zijn minnares. Ik zie hem dan ineenkrimpen. Nee, zo bezweert hij mij, hij denkt nooit meer aan haar. Of ik laat hem heel dichtbij komen, kus hem, streel hem, zorg dat hij flink opgewonden is en haak dan af. Dan zeg ik dat hij toch al genoeg seks heeft gehad. Met haar. Dat hij wel even in de koelkast kan staan, zodat hij hoe het voelt als iemand met jouw gevoelens speelt.

Ik weet dat het gemeen is en dat ik hiermee moet stoppen. Nu accepteert hij het nog, maar voor hoelang? Ergens geeft het me een lekker gevoel van macht, dat helpt mijn beschadigde zelfvertrouwen en gebroken hart te helen. Hij ging vreemd, dan zal hij daarvoor boeten ook.”

Dit artikel staat in Kek Mama 01-2021.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.