‘Is het raar om seks met mijn man te hebben terwijl onze baby bij ons op de kamer ligt?’

08.12.2020 10:13
baby op onze kamer Beeld: Shutterstock

Soms kom je er niet uit in je eentje en kun je wel wat hulp gebruiken. Elke week vertelt een moeder over haar dilemma.

Miranda (29) is getrouwd met Dave (34) en sinds vijf maanden moeder van Bowie.

“‘Sst, de baby slaapt.’ Als mijn man het nog één keer uitspreekt, ga ik gillen. Bowie is nu vijf maanden, en slaapt sinds zijn geboorte bij ons op de slaapkamer. Wel zo handig met de borstvoeding, en voor ons voelt het natuurlijker dat hij in zijn wieg naast mij ligt, in plaats van in zijn eigen kamer. Voorlopig willen we dat zo houden tot hij een jaar is.

Er is één nadeel aan dat samen slapen: mijn man durft nauwelijks nog met me te vrijen. Hij is bang dat Bowie er iets van meekrijgt, en vindt het een tikkeltje pervers. Kom op, zeg ik dan, zo is hij er toch ook gekomen? Hij pikt hooguit de positieve energie op, en veel liefde is alleen maar goed voor baby’s – ook als het liefde tussen papa en mama is.
 

Spektakel

Natuurlijk liggen we aan Dave’s kant van het bed wanneer we vrijen. We maken er geen luidruchtig spektakel van; we houden heus wel rekening met Bowie. Wanneer we weten dat hij nog wakker is, doen we niks. Daarnaast: zo vaak vrijen we niet. Pas een maand of drie na de bevalling voelde ik me een beetje genezen, en door de borstvoeding is mijn libido nog niet wat het was. De gebroken nachten helpen niet; negen van de tien dagen hebben we helemaal geen puf voor seks. Die ene keer in de zoveel tijd dat het wel gebeurt, wil ik er dus wel graag van genieten.
 

Lees ook:
‘Mijn zoon wordt uitgescholden om zijn overgewicht, wat kan ik daar tegen doen?’ >

 

Intimiteit

Toen ik een vriendin onlangs vroeg hoe zij en haar man dat deden, vrijen terwijl de baby nog bij je op de kamer slaapt, keek ze me verschrikt aan. ‘Dóen jullie dat?’, vroeg ze. Om vervolgens te ontkennen dat zij en haar man elkaar ooit met één vinger hadden aangeraakt terwijl hun dochter bij ze lag. Ze deden hooguit af en toe een vluggertje in de badkamer, zei ze.

Ik mis de intimiteit met Dave. Natuurlijk kunnen we op de bank ook prima van bil, maar dat vind ik stukken minder comfortabel dan ons kingsize bed. En het idee dat daar de volgende dag de laatste plukjes kraamvisite zitten, vind ík bovendien weer een beetje pervers. Dave sust mijn frustratie met: ‘Komt wel weer, schat; over een paar maanden slaapt hij door in zijn eigen kamer.’ En dat is natuurlijk ook zo. Ondertussen krijg ik alleen dat stemmetje niet uit mijn hoofd: is het nou zo raar dat ik met mijn man wil vrijen, terwijl onze baby bij ons op de kamer ligt?”

 

Meer opvoedadvies? Volg ons op Facebook.