Zo zakt je seksleven niet in als je kinderen krijgt

16.01.2018 09:37
seksleven na kinderen

Er zijn nogal wat redenen waarom je seksleven kan instorten als je kinderen hebt. Helemaal niet erg, zegt seksuologe Hanneke Termeer. Maar deze tips helpen jou en je partner weer op weg: een seksleven na kinderen.

Hanneke merkt in haar praktijk dat ouders prima in staat zijn om zich aan te passen aan de komst van hun kinderen: je gaat bijvoorbeeld groter wonen en minder werken. “Maar de seks beter afstemmen? Daar denken ouders vaak niet aan. Ze gaan ervan uit dat seks spontaan komt en het allemaal gaat zoals vroeger. Maar dat is niet zo.”

Lees ook
Moeder blogt hilarisch over gebrek aan seks >

 

Aanpassen aan partner

Daarom is een belangrijke tip van Hanneke: praat erover met je partner. “Vrouwen hebben na de zwangerschap en de bevalling meestal meer tijd nodig om in de stemming te komen, maar passen zich vaak aan het tempo van hun partner aan.” Dat kan ook anders, vindt Hanneke. “Zeg wat je wél fijn vindt. Het hoeft bijvoorbeeld echt niet altijd tot seks te komen. Alleen voorspel of knuffelen is ook een manier, dus heb het daar samen over.”

Nieuwe prikkels

Ook als je kinderen ouder zijn en je hebt een íets betere nachtrust, is het volgens Hanneke slim om wel aandacht te blijven hebben voor seks: “Probeer om (juist als je kinderen hebt) op zoek te gaan naar nieuwe prikkels: doe het op de keukentafel, zet een spannende film op, doe aan soloseks, trek een mooi lingeriesetje aan of haal seksspeeltjes in huis. Elke keer in ‘hetzelfde restaurant eten’ wordt ook maar saai.”

 

Extra leuk: bij besteding vanaf 60 euro bij EasyToys krijg je met code KEKMAMA2022 10 euro korting. Geldig op het gehele assortiment.

Goeie pot seks

Wel wil Hanneke duidelijk maken dat een seksdip in iedere relatie normaal is. “Je denkt misschien dat er iets mis is met je relatie als je een tijdje geen seks hebt. Dat is onzin. Zorg er alleen wel voor dat het waakvlammetje niet uitgaat. Ik zeg altijd: if you don’t use it, you lose it.” Hoe je ervoor zorgt dat die vlam blijft branden? Maak tijd voor seks. Praat erover, ga niet zitten wachten tot het wel komt en neem zelf het initiatief: breng de kinderen naar de oppas (of slaap allebei om de beurt een uurtje ’s middags, dan is vermoeidheid ’s avonds ook geen excuus), plan een romantisch diner à deux en blus het af met een goeie pot seks.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >