Wilfred heeft een seksloos huwelijk: ‘Ik vrij regelmatig met een ander’

24.10.2021 11:02
seks liefde auto Beeld: Shutterstock

Negen jaar geleden kwam de vrouw van Wilfred met de mededeling dat zij geen seks meer wilde, dus heeft Wilfred af en toe een minnares.

Wilfred (45): “Eva is vrolijk, uitbundig, lief en een tijgerin in bed. Zij is degene die ik app bij enorme stress en die me altijd weet te ontladen. Met haar heb ik spannende escapades, zoals parenclubuitjes en swingavonden. En Eva is de reden dat mijn vrouw Hellen en ik na negentien jaar nog steeds samen zijn.
 

Seksloos

Negen jaar geleden kwam Hellen met de mededeling dat zij geen seks meer wilde. Ze was op yogaretraite geweest, had zichzelf ontdekt en bedacht dat ze aseksueel was. Nu onze jongste een halfjaar was en ons gezin compleet, zat haar taak erop; ze had drie kinderen gebaard, seks was niet langer noodzakelijk. Nu was het nooit haar hobby geweest, terwijl ik er juist wel pap van lust. Al jaren liepen onze behoeften scheef, bedelde ik om meer seks. Nu besloot ze: ik stop ermee.

Hellen was reëel. Zei dat ze zou begrijpen als ik wilde scheiden, omdat ze wist hoe belangrijk seks voor mij is. Maar scheiden wilde en wil ik niet. Hellen is meer voor mij dan de vrouw met wie ik vrij: een fantastische levenspartner, geweldige moeder en zakenpartner. Eerlijk gezegd dacht ik eerst dat ze nog wel bij zou trekken. We kenden vaker mindere periodes in de slaapkamer. Na een paar maanden lange nachthemden en ijskoude afwijzingen in bed, drong tot me door dat het haar menens was.
 

Alternatief

Hellen bood ook meteen een alternatief: ze vond het oké als ik er af en toe een vriendinnetje bij had, mits ik het discreet aanpakte. Ze hoefde vooral niet alle ins en outs te weten. Het was ook niet de bedoeling dat ik op feesten mijn vriendin zou meenemen of tegen onze familie uit de school zou klappen over mijn nachtelijke avontuurtjes. Geheimhouding en discretie waren de voorwaarden waarop ik mijn gang mocht gaan.
 

Topteam

De eerste jaren heb ik op een enkele onenightstand na niet veel uitgespookt. Ik bleef het toch raar vinden, deze vrijbrief om vreemd te gaan. Tegelijkertijd vond ik mezelf te jong voor een celibatair leven en wilde ik niet alleen nog maar masturberen bij schimmige pornofilms. Ik knapte bijna uit elkaar als ik te lang droogstond, toch voelde ik me geremd met vrouwen. Doodsbang om verliefd te worden op een ander. Hellen en ik hebben het ontzettend leuk met elkaar. We runnen samen een assurantiebedrijf, zijn echt een topteam als het om de kinderen gaat en we genieten van de goede dingen in het leven: lekker bij de open haard zitten met een wijntje, wintersporten, stedentrips maken, uit eten met vrienden en familie. Op de seks na hebben we een perfecte relatie.
 

Lees ook
Max date met getrouwde moeders: ‘Als hun mannen naar het werk zijn, bellen ze mij’ >

 

Eva

Om het risico op gedoe te beperken, ben ik lid geworden van een speciale vreemdgangerssite waar gebonden vrouwen zich aanbieden voor seksafspraakjes. Ideaal, want je deelt een gemeenschappelijk belang. Toch is Eva (38), mijn derde vaste minnares, pas de eerste met wie alles klopt. Eerdere vriendinnen zaten in slechte huwelijken en zochten een soort escape om zonder veel kleerscheuren met een nieuwe man verder te kunnen gaan. Maar ik ben geen vangnet. Ik ben een vriendje, een toyboy zoals je wil. Ik verwen je, zowel binnen als buiten de slaapkamer, maar ik blijf bij mijn vrouw.

Voor Eva geldt hetzelfde. Zij is ook zeer gelukkig getrouwd en heeft net als ik een jong gezin. Als gevolg van een ziekte kan haar man seksueel niets meer klaarspelen. Ook zij heeft een soort vrijparkeren-kaart gekregen. Makkelijk, want daardoor hoeven we allebei nooit tegen onze partners te liegen.
 

Een avond samen

Ongeveer twee keer per maand breng ik een avond door met Eva. Soms in een parenclub, een enkele keer op een swingersfeestje, maar meestal in een hotel. Al blijven we daar nooit slapen. Dat vinden we niet respectvol tegenover onze partners. We eten een hapje, boeken een kamer en maken het ons gezellig met kaarsen, wijn en olie, en keren voor middernacht weer huiswaarts. Hellen weet wanneer ik een date heb met Eva, maar ze vraagt er nooit naar. De enige afspraak die we hebben is dat ik meteen als ik thuiskom ga douchen. Hellen vindt het vervelend als ik naar een andere vrouw ruik. Zelfs al heb ik in het hotel al gedoucht, doe ik het thuis toch nog over. Ik zorg altijd dat ik helemaal schoon naast Hellen het bed in kruip.”
 

Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

Meer verhalen over liefde en seks? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >