‘Een pikant rollen­spel is niet handig in deze tropenjaren’

02.12.2023 14:32
Beeld: Getty Images

Hun frequentie is nu dan wel tot een dieptepunt gezonken, maar Renée heeft er alle vertrouwen in dat daar weer verandering in komt. Zij en haar vriend zijn ­tenslotte dol op seks.

Renée (38) en Sjeng (39) zijn 15 jaar samen en hebben drie kinderen: Sef (4), Fiene (15 maanden) en Jenna (10 weken):

“Het is slechts een fase. Mijn vriend Sjeng en ik zeggen het regelmatig lachend tegen elkaar: dit gaat over, dit blijft niet. We doelen daarmee niet alleen op de tropenjaren met drie kinderen onder de vijf jaar en de bijbehorende gebroken nachten, constante herrie in huis en het duo-voeden, maar ook – en vooral – op ons ingedutte seksleven.

Waakvlam

Op dit moment staat seks op een zwak waakvlammetje. De wil is er nog wel, want we zijn van nature allebei gepassioneerde mensen met een keihoog libido en onze seks geef ik qua ­beleving een tien, maar de uitvoering laat al tijden ten wensen over. We zijn te moe, te druk of missen de motivatie.

Onze laatste keer seks schat ik op een maand of elf geleden, ik was nota bene nog zwanger van Jenna. Daarna kwam het er niet meer van. We durfden niet meer. Tijdens de zwangerschap wilden we de baby niet storen en na de geboorte van Jenna moest ik goed herstellen van de bevalling met knip. En nu is het gewoon te ­hectisch thuis en zijn de avonden veel te kort.

Sjeng zorgt voor het eten, ruimt de vaatwasser in en neemt het bedritueel op zich van Sef. Ik word volledig in beslag genomen door twee avondvoedingen; ik geef zowel Fiene als Jenna borstvoeding. Onze nachten zijn nog korter en volledig onvoorspelbaar. Op de gekste momenten roept of huilt er wel een kind, wakker geworden vanwege honger of nare ­dromen. Onhandig om dan net in een ingewikkeld standje te zijn verwikkeld. Of midden in een pikant rollenspel. Sjeng en ik zijn gek op verkleedpartijen in de slaapkamer.

Lees ook – Een hoog libido en een groot gezin: ‘We zijn al vaker bijna betrapt’ >

Anders uit te dossen

Sowieso houden we ervan om ons op gezette tijden eens anders uit te dossen. We zijn liefhebbers van cosplay en Dutch Comic Con en met carnaval gaan we ook altijd in vol ornaat stappen. Sjeng en ik hebben elkaar zelfs vijftien jaar geleden op vastelaovend tijdens carnaval ontmoet.

Ik zag er toen echt op mijn onvoordeligst uit, als heks. Daar grappen we nog steeds om: als hij als stoere cowboy zelfs dan verliefd op me kon worden, dan moest hij wel echt gek op me zijn. Dan stoot een oversized joggingpak vol melkvlekken en mijn haar in een knot hem ook niet af. Of een simpele spijkerbroek met shirt, tegenwoordig mijn dagelijkse kloffie. Dat klopt ook. Sjeng is gek op mijn inhoud, zegt hij altijd, maar vindt een lekkere verpakking wel de kers op de spreekwoordelijke taart.

Pakjes

Vandaar dat ik voor een vrijpartij graag uitpak met een sexy metamorfose. Ik heb door de jaren heen een heel arsenaal aan pakjes verzameld, afkomstig uit de seksshop of gewoon van carnaval, maar dan iets aangepast of uitgesneden.

Een Oostenrijkse dirndl, die ik extra strak opknoop waardoor mijn borsten er bijna uitknallen, met alleen een string eronder. Een cliché wit zusterpakje, bestaande uit een strak kort jurkje waar mijn billen net onderuit piepen. Of een blauw stewardessenuniform ­zonder blouse en met pornopumps van elf centimeter eronder. Waanzinnig stimulerend.

“Ik vind het heerlijk om me verleidelijk uit te dossen en hij geniet van mijn gedaantewisselingen”

Tijdens het omkleden raak ik zelf altijd al opgewonden van mijn transformatie. Weg is de slonzige moeder die ik nu vaak ben, ervoor in de plaats is geile Heidi, zuster Angela of keurige Mathilda gekomen. Voor Sjeng dubbelop pret, hij weet dat ik het heerlijk vind om me verleidelijk uit te dossen en hij geniet van mijn gedaantewisselingen.

Alleen nu even niet. Ik heb te weinig tijd om als het snel moet van sekspoes terug te veranderen in voedster van twee baby’s en moeder van een kleuter. Ik kan de rollen­spelen simpelweg niet combineren met het moederschap. En voor echt lekker urenlang seksen, zoals vroeger, inclusief voor- en naspel en orale seks, ­hebben we beiden geen inspiratie of energie. Of we moeten de kinderen echt een nacht uitbesteden, zodat we ook kunnen uitslapen, maar daarvoor vinden we ze nog te jong. 

Rollenspel

We maken ons geen grote zorgen over het gebrek aan passie in de slaapkamer. We zijn al vijftien jaar samen en lang genoeg kinderloos en seksueel actief geweest. Hebben het in het begin ‘als konijnen’ gedaan, soms twee keer per dag. We waren zorgeloos, hadden alle tijd. Vonden niets zo ontspannend als een orgasme voor het slapengaan, dus de een kon de ander altijd wel overhalen voor een lekkere vrijpartij.

Ook toen we jaren verder waren, doofde dat vuur niet. Droeg ik een kort rokje en liet ik toevallig wat bil zien tijdens het bukken, dan kon Sjeng al niet van me afblijven. Andersom hoefde hij mij maar een flauw appje te sturen met: ‘Ik heb wat last in mijn rug, kan ik een masseuse bestellen?’ Of: ‘Ik zou graag mijn temperatuur willen laten opmeten, want ik denk dat ik koorts heb, zo warm krijg ik het van jou’, en hup, daar startten we ons rollen- en liefdesspel.

Het is een fase

Vandaar dat Sjeng en ik steeds tegen elkaar blijven zeggen dat het allemaal maar tijdelijk is. De kinderen blijven echt niet zo afhankelijk en klein. Er komen genoeg periodes aan waarin de mama-en-paparol iets minder heftig wordt en wij weer wat meer ruimte en aandacht aan elkaar kunnen geven.

Nu is een uurtje Disney of Netflix voor het slapengaan ook best aantrekkelijk om te ontspannen. En veiliger. Je zet een serie nou eenmaal ­makkelijker op pauze dan een sekspartij in het geval er ineens een baby of kleuter vraagt om aandacht.

Wel verwacht ik dat ik heel ­binnenkort toch een vluggertje zal inplannen. Een haastige gezamenlijke douchepartij op zondag als iedereen een middagdutje doet of als we net alle kindjes naar bed hebben gebracht. Niks spannends en hooguit een kwartiertje. Want eens in de elf maanden seks is wel megatriest, dat mag absoluut geen jaar worden!”.

Wil je ook geïnterviewd worden voor deze rubriek? Dan krijg je een ‘pretpakket’ van EasyToys t.w.v. € 75. Mail naar redactie@kekmama.nl.

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.