Nationale Pannenkoekendag: dit recept wil je op de proef stellen
Haal die spatel maar tevoorschijn, want vandaag vieren we Nationale Pannenkoekendag! Om deze feestelijke gelegenheid te eren, delen we een onweerstaanbaar recept voor jong en oud.
Je kunt natuurlijk voor de klassieke variant gaan, maar wij zorgen voor een verrassende twist: red velvet pannenkoeken. Deze fluweelzachte traktatie, geïnspireerd op de beroemde red velvet cake, voegt net dat beetje extra toe.
Wat heb je nodig?
Voor +/- 15 pancakes neem je:
- 220 gram bloem
- 20 gram cacao
- 16 gram bakpoeder
- 1 theelepel baking soda
- Snufje zout
- 2 eetlepels suiker
- 2 eieren
- 30 gram plantaardige olie
- 300 milliliter karnemelk
- Rode kleurstof
- 1 eetlepel melk
- 35 gram poedersuiker
- Bakboter
Hoe maak je de red velvet pancakes?
Pak een grote kom bij de hand en meng cacao, bloem, bakpoeder, baking soda, zout, suiker, eieren, olie en karnemelk tot een glad mengsel. Voeg rode kleurstof toe naar wens. Verhit een koekenpan met bakboter en schep met een kleine soeplepel het beslag in de pan. Zodra er belletjes ontstaan, draai je de pancake om. Bak tot beide zijden roodbruin zijn.
Stapel de pancakes op en laat ze afkoelen. Maak het glazuur door melk en poedersuiker te mengen en serveer dit over de Red Velvet Pancakes. Garneer met chocoladehagelslag en/of rood fruit. Eetsmakelijk!
Raken jullie niet uitgebakken? Dit recept voor red velvet taart is lekker en gezond
In de extra dikke special van Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.