‘Zwemmen is het perfecte excuus om voor dag en dauw het huis te verlaten’

10.04.2023 06:02
zwemmen tijd voor jezelf Beeld: Getty Images

Expres klussen aannemen in het buitenland, een uurtje banenzwemmen of extra vroeg uit bed om wat extra tijd voor jezelf te maken. Deze ouders hebben zo hun trucjes.

Romeo (41): “Ik neem als interimmanager expres klussen aan buiten de stad. Of in een ander land, als het even kan. Vorig jaar zat ik twee nachten per week in een hotel in België. Ik ben dol op mijn gezin, maar met een kantoor aan huis heb ik geen seconde voor mezelf. Die twee dagen pak ik om niet knettergek te worden. Ik gun mijn vrouw hetzelfde hoor: haar wekelijkse aerobicsklasje hoeft natuurlijk ook niet per se onder etenstijd.”

Ochtendrace

Saïd (39): “Om zeven uur ’s ochtends is er nog geen kip in het zwembad, en als ik een paar baantjes zwem heb ik 24 uur geen rugpijn. Perfect excuus om twee keer per week voor dag en dauw het huis te verlaten als mijn vrouw en zonen aan de start staan van de dagelijkse ochtendrace. Oké, het zwembad is ook nog open als de kinderen slapen, maar wanneer moet ik dan naar voetbal kijken?”

Lees ook – ‘Ik hou van mijn kinderen, maar ik heb graag tijd voor mezelf’ >

Precies op tijd de deur uit

Dijana (35): “De tenniscompetitie begint op zondag pas om elf uur, maar om negen uur ben ik al present. Kopje koffie, krant erbij; precies op tijd de deur uit voordat thuis de pleuris uitbreekt.

“Kopje koffie, krant erbij; precies op tijd de deur uit voordat thuis de pleuris uitbreekt”

Mijn dochters die ruziemaken, jam op de muren, mijn man die worstelt met zijn kater van de nacht ervoor; ik tel mijn zegeningen op de tennisbaan. Mijn man pakt zijn eigen momentjes om zijn snor te drukken.”

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.