‘Zwanger of niet, dit feestje wilde ik echt niet overslaan’

20.12.2023 14:07
Beeld: Getty Images

Hoezo zou het voorbij zijn met de lol zodra je kinderen hebt? Moeders kunnen net zo goed een feestje bouwen – soms zelfs iets te goed.

Puck (30): “Ik was net zwanger toen bleek dat Goldband een concert zou geven in Amsterdam. De hele vriendengroep zou ernaartoe gaan en ik was daar ook wel voor in. Dus meldde ik dat ik mee wilde. Toen de kaarten eenmaal binnen waren en ik de datum zag, dacht ik; hmmm… dat wordt wel erg spannend. Mijn uitgerekende datum bleek maar een week later te zijn. Maar ik dacht ook: dat zien we dan wel weer. Zwanger of niet, dit feestje wil ik echt niet overslaan.

Op de dag van het concert voelde ik me prima, dus het was een gevalletje: mij wel bellen voor een dansje op Noodgeval en Witte was, kom maar op! Het was geweldig. Tijdens het concert had ik overigens wel een beetje het gevoel dat mensen me zaten aan te kijken, maar ik had het voor geen goud willen missen. Een noodgeval werd het ook niet, want de baby bleef keurig op z’n plek die dag. Gelukkig maar.”

Lees ook – Vrouw krijgt weeën tijdens Beyoncé-concert en geeft haar baby bijzondere Queen B-naam >

Romantiek ten top

Marieke (40): “Nadat ik van mijn man gescheiden was, kwam ik erachter dat ik eigenlijk op vrouwen viel. Dat was nieuw en die gevoelens wilde ik verder onderzoeken. Ook tijdens het uitgaan en door te ­daten. Zo stond ik ooit in een vrouwenbar te dansen, toen ik een bounty in mijn kontzak kreeg, bij wijze van versiertruc. Zo’n chocoladereep ja. In mijn zwetende kontzak…

Ook had ik eens een date die na vijf wijn en drie bier met mij over straat zwalkte en besloot in de gracht te pissen. Een vrouw. Op date twee. Om half acht ’s avonds. Op een dinsdag. Hartje Amsterdam. Toen het nog best druk was op straat. Zo gênant!

“Ik stond er maar zo’n beetje bij en was op slag nuchter”

Ze droeg een roze onderbroek, kwam ik achter, en het moet gezegd: ze kon goed hurken. Ik stond er maar zo’n beetje bij en was op slag nuchter, bang dat ze in het water zou vallen met haar ­dronken toeter. Wat dat betreft kan ik volmondig zeggen: de weg naar de tweede leg is bepaald niet saai!”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.