De leukste kerstvoorstellingen voor kinderen

30.11.2023 14:51
De leukste kerstshows voor kids in het theater

Niks leuker dan met je kind een voorstelling bijwonen in de kerstvakantie! Wij hebben de leukste kerstvoorstellingen voor je op een rij gezet én tippen je wat shows die niet over kerst gaan, maar wel in de kerstvakantie te zien zijn.

Kerstvoorstellingen

Santa Claus is Coming to Town

Op 23 en 24 december vindt er een waar kerstspektakel plaats in de Ziggo Dome! In de spectaculaire, muzikale familieshow Santa Claus is coming to Town speelt Frank Lammers de rol van Santa in een vrolijke, hartverwarmende ode aan kerst. Met Buddy Vedder, Emma Heesters, Fenna Ramos, Holly Mae Brood, Soy Kroon, Jelka van Houten, Willemijn Verkaik en nog veel meer! Koop je tickets hier.

Kerstconcert met Unity & Friends

Op 23 december geeft Unity, de girlband van het moment en bekend door hun deelname aan het Junior Songfestival, een groot kerstconcert in de bekende Melkweg in Amsterdam. Laat je onderdompelen in het ultieme kerstgevoel met het live concert dat je niet mag missen. Niet alleen de kerstklassiekers komen voorbij, ook hun eigen grootste hits kunnen meegezongen worden. Spannende gasten zullen het podium delen met Unity en de avond nog specialer maken. Koop je tickets hier.

Het Kerstcircus in Ahoy

Kom naar het grootste en oudste kerstcircus van Nederland: Kerstcircus Ahoy! Met vele spectaculaire acts voor jong en oud: van sensationele acrobatiek tot de hilarische clowns. Kortom, alle ingrediënten voor een onvergetelijke voorstelling. Het circus speelt van 25 tot en met 31 december, twee shows per dag. Koop je tickets hier.

Het Kinderkerstpopconcert

Tijdens het swingende Kinderkerstpopconcert kunnen er magische dingen gebeuren! Je hoort de beste kerstpopsongs en mag je helemaal uitleven op de dansvloer. Dus headbangen, stagediven of breakdancen: deze kerst kan het allemaal tijdens het Kinderkerstpopconcert. Voor kinderen van 3 jaar en ouder. Koop je tickets hier.

Samson & Marie kerstshow

Blijven jullie na kerst graag zo lang mogelijk in kerstsferen? Goed nieuws: Samson & Marie komen in januari naar Nederland met hun kerstshow! Samson & Marie krijgen tijdens deze leuke show niet alleen gezelschap van hun grote vriend de Burgemeester, maar ook Brandweerman Bill en Bakkerin Florentine komen voor het eerst langs! Je kent ze vast wel van IJsjestijd. Kom meezingen en dansen met het kinderkoor en showballet en geniet van alle grote hits! Koop je tickets hier.

Geen kerstshows, maar wel in de kerstvakantie

Deze voorstellingen gaan niet over kerst, maar zijn wel in de kerstvakantie te bezoeken:

Disney On Ice

Je dromen komen uit bij Disney On Ice presenteert Durf te Dromen! Reis met Miguel uit Coco door het Land van de Doden om de geschiedenis van zijn familie te ontrafelen. Zeil mee met de dappere Vaiana en Maui en breng het gestolen hart van Te Fiti terug. Ontdek de kracht van liefde samen met Anna en Elsa terwijl ze de eeuwige winter proberen te stoppen en zing mee met Aladdin, Genie en Jasmine terwijl hun avontuur hen meeneemt naar een nieuw begin. Laat je inspireren door de kracht, vastberadenheid en vriendelijkheid van de Disney prinsessen. Beleef magische momenten vol adembenemende schaatskunsten en geliefde Disney-verhalen met vrienden en familie! Te zien in de Jaarbeurs in Utrecht. Koop je tickets hier.

Mees Kees op Kamp de musical

In Mees Kees op Kamp gaat de leraar met zijn klas een weekje naar de duinen. Om te zorgen dat er wel wat geleerd wordt, heeft rectrix Dreus hem een uitvoerig werkplan meegegeven. Dat plan weerhoudt Mees Kees (Merijn Oerlemans) er echter niet van om er een geweldig kamp van te maken! Want zwemmen is immers ook werken? En een zeester zie je toch het beste vanuit zee? Koop hier je tickets.

Rapunzel de Musical

Rapunzel de musical is een betoverende show voor jong en oud met magische liedjes, prachtige kostuums, een groots decor en natuurlijk een heleboel humor. Alle kinderen mogen verkleed naar de voorstelling komen. Trek je mooiste prinsessen- of prinsenkleren aan! Na de show is er een gelegenheid voor een meet & greet met de acteurs. Koop je tickets hier.

Zin in Zappelin LIVE

Kinderen kennen Fenna Ramos natuurlijk van televisie en YouTube, maar nu betovert ze hen ook in een nieuwe voorstelling, samen met de rest van de cast. De voorstelling zit vol herkenbare elementen en bevat ook de bekendste Zin in Zappelin-hits die worden gezongen en gedanst. Wat deze voorstelling bijzonder maakt, is dat de kinderen in de zaal een interactieve rol hebben en meehelpen om het avontuur tot een goed einde te brengen. Koop je tickets hier.

Buurman & Buurman gaan verhuizen

Buurman & Buurman zijn terug! Dit keer gaan de onhandige klussers verhuizen en dan moet er natuurlijk weer van alles gebeuren. Er moet een nieuwe keuken komen, de vloer moet geschuurd, de meubels verhuisd en er mag ook wel eens een nieuw behangetje op de muur. Als dat maar goed gaat met Buurman & Buurman… A JE TO! Koop je tickets hier.

Juf Roos – Een partijtje voor Gijs

Juf Roos neemt de kinderen mee op een spannende en muzikale reis langs alle locaties waar Gijs zijn verjaardag viert. Samen met Juf Roos beleeft Gijs allerlei avonturen en belanden ze in lastige situaties. Maar met de hulp van de kinderen in de zaal weten ze deze uitdagingen te overwinnen en tot een succesvol einde te brengen. Het is een reis vol vrolijkheid, leerzame momenten en natuurlijk liedjes! Koop je tickets hier.

Pietje Bell en de Bende van de Zwarte Hand

Pietje Bell zet met haar vrolijke avonturen regelmatig de hele stad op stelten, iets waar meester Geelman en tante Cato zich kapot aan ergeren. Als een rijke zakenman een arme wijk wil slopen voor de bouw van een hotel, komt Pietje in opstand. De woning van haar vriendje Sproet staat immers op het spel! Samen met Peentje, Blikkie en Engel richt ze de Bende van Zwarte Hand op. Met een circusvoorstelling proberen ze geld in te zamelen om de wijk van de ondergang te redden. Maar dan doen ze plots een bijzondere ontdekking! De zakenman doet er intussen alles aan om hun plannen te dwarsbomen. Lukt het de Bende van Zwarte Hand om Sproet te helpen? Koop je tickets hier.

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief