‘Na de zoveelste mail over verantwoorde pauzehappen werd ik recalcitrant’

17.07.2022 14:09
pauzehappen leraar school Beeld: Unsplash

Leuk hoor, zo’n meester die betrokken is bij zijn leerlingen, maar soms komen al die mailtjes je neus uit. En als je dan op reply klikt, in plaats van forward, heb je een flinke blunder begaan.

Joy (39) is moeder van Mia (9) en Lars (6) en getrouwd met Jarno (45):

“Mijn dochter had een bevlogen, betrokken meester in groep 5. Alleen soms een beetje te recht in de leer, in mijn ogen. Op de zoveelste mail over verantwoorde pauzehappen – ‘Geen koek, wel fruit!’ – werd ik er wat recalcitrant van.

Mijn kinderen krijgen volledig verantwoord te eten. En soms zijn de druiven niet meer goed en dan geef ik een Liga mee voor het tienuurtje. Waarna ze ’s avonds keurig weer groenten krijgen.

Lees ook – Elines kinderen eten slecht groenten (maar dít is de oplossing) >

Gezond gedrag

‘Zou hij zelf weleens een patatje overslaan voor een stukje komkommer?’ mailde ik een bevriende klassenmoeder, voorzien van smalende smiley. De leraar was nogal bleekjes en gezet. Bleek ik niet op forward, maar op reply gedrukt te hebben. De meester begon er nooit over, tot ik het zelf aankaartte.

“Bleek ik niet op forward, maar op reply gedrukt te hebben”

Ik besloot alles maar gewoon open te gooien: als hij zichtbaar alleen maar ongezonde dingen at, hoe kon hij dan gezond gedrag verwachten van zijn leerlingen? Die opmerking nam hij gelukkig ter harte. Hij at nooit meer muffins voor de lunch, het tienuurtje van mijn kinderen is sindsdien altijd vers en knapperig.”

Dit artikel staat in Kek Mama 06-2022.

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.