zomerblunders Frans taal dildo
Beeld: Pixabay

De zon schijnt, tijd bestaat niet en de wijn vloeit rijkelijk. Zomervakantie ten top. Maar: ook hét recept voor blunders.

Jenneke (34) zal de zomer met haar gezin op een Franse camping niet snel meer vergeten. “Mijn kinderen van zes en zeven maakten de eerste dag op de Franse natuurcamping al vriendjes. De zon scheen, onze tent stond pal aan een meertje, de krekels zongen en ik voelde weer vlinders in mijn buik voor mijn man. Alle ingrediënten voor een droomvakantie.

De ouders van de Franse campingvriendjes stonden twee tenten verderop. Leuk stel, en binnen de kortste keren hadden we afgesproken de kinderen om de beurt ’s ochtends brood te laten halen voor beide gezinnen; wel zo makkelijk.

Het contact ging niet veel verder dan dat: mijn Frans is niet meer wat het geweest is, en de Fransen spraken nauwelijks Engels. De kinderen hadden geen last van de taalbarrière: die speelden dagen aaneengesloten met elkaar in het water en communiceerden met handen en voeten. Man en ik verslonden het ene boek na het andere en kwamen zowaar weer eens echt aan elkaar toe. We genoten.

 

‘Trek in een wijntje?’

In de tweede week van onze vakantie kwam de Franse campingvader naar me toe. Mijn man was boodschappen aan het doen met de kinderen, en stomtoevallig was de vrouw van de campingvader op dat moment eveneens op pad met haar gezin.

Ze waren die middag naar een cave geweest, vertelde hij. In zijn hand hield hij een bag-in-box met drie liter wijn. Had ik misschien trek in een glaasje?

Ik heb altíjd wel trek in een glaasje, maar tegelijk sloeg de schrik me om het hart. Ik spreek best een beetje Frans, maar hoe ging ik een complete conversatie draaiende houden op mijn eindexamen havo-niveau?
 

Lees ook
Fotoserie: Falende moeders >

 

Engels met een twist is vast ook goed

Twee glazen wijn later bleek dat stukken makkelijker dan ik dacht. De vader amuseerde zich kostelijk om mijn gehakkel, maar we begrepen elkaar. Onze gezinnen waren in geen velden of wegen te bekennen. We namen er nog eentje, en ons gesprek werd steeds diepgaander. Hij vertelde over zijn zieke vader, en hoe hij hoopte dat het leven voor de beste man niet ophield, na zijn dood. Een beetje aangeschoten zocht ik naar de Franse vertaling van wat ik hem wilde vragen: of hij geloofde in een god. ‘Croyez-vous en…’, stamelde ik. Wat was dat ook alweer in het Frans, god? Misschien snapt ‘ie me als ik het Engelse woord gewoon een Franse tongval geef, hoopte ik, en probeerde het nog een keer: ‘Croyez-vous en… gode?’

De campingvader verslikte zich in zijn wijn, schoot op uit zijn stoel, en liep rood aan. Daarna barstte hij uit in een onbedaarlijke bulderlach. Ik verschoot op mijn beurt ook van kleur: wat had ik in vredesnaam gezegd?

Op dat moment kwamen mijn man en kinderen aanlopen, en ik vertelde wat er gebeurd was. Snel tikte mijn man mijn vraag in op Google. Daarna barstte ook hij in lachen uit. Ik had de campingvader niet gevraagd of hij in god – verrek ja, dieu was het woord – geloofde, maar in dildo’s.”

 


Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

BN'er-moeders op Instagram

Van afkoelen in het zwembad tot popcorn smokkelen: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Samen op tour


Handig, zo'n buik


Dat kan natuurlijk ook

 

Popcorn naar binnensmokkelen bij de filmhallen! #bioscoop #winnietbepooh #zohardgegierdvanhetlachensamen

Een bericht gedeeld door Bridget (@bridgetmaasland) op


Lievelingssnurk


Lief

 

My heart is perfect because you are inside...

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) op


Even afkoelen

 

Normally I don’t sit in food.

Een bericht gedeeld door Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) op


Dierenvriend


Lees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >

 

Ouders groeien ook

 

Werken & moederschap, niet altijd een makkelijke combinatie. Ik krijg vaak de vraag of ik me schuldig voel naar Scottie toe. Of jawel, de opmerking: waarom zou je werken, je hebt het financieel toch niet nodig? Ten eerste: waarom worden deze vragen altijd gedropt bij werkende vrouwen en vrijwel niet bij werkende mannen? Ten tweede: werken hoeft toch niet uitsluitend met geld te maken te hebben? Er zijn mensen die gewoon heel blij worden van wat ze doen. Die hebben het óók emotioneel nodig. Ambitie zit al van jongs af aan in mij. Ik móet werken. Ik wíl ondernemen. En ook wil ik altijd op mijn eigen benen kunnen staan. Dat geeft mij rust en de vrijheid mijn leven in te richten hoe ik dat wil. En dat verdwijnt bij mij niet ineens met de komst van een kleintje, al zoek ik dan natuurlijk ook naar een nieuwe balans om het allemaal zo goed mogelijk invulling te geven. Omdat ik óók genoeg tijd met haar wil hebben. Dus nee, me schuldig voelen over hoe ik het aanpak doe ik niet. Geloof ik kan je op tig manieren een goede moeder zijn, of je nu fulltime werkt, fulltime moeder bent of alles ertussenin. We proberen allemaal datgene te doen waarvan we denken dat het het beste is voor onze kindjes. En ik hoop op deze manier een voorbeeld voor mijn dochter te kunnen zijn. Vanmorgen las ik een gedicht van Joyce Maynard wat dat gevoel mooi omschreef: It's not only children who grow. Parents do too. As much as we watch to see what our children do with their lives, they are watching us to see what we do with ours. I can't tell my children to reach for the sun. All I can do is reach for it, myself. ☀️ #dusdat #ennuqualitytime #moederschap #succesvolondernemen #HappyLife365

Een bericht gedeeld door Kelly Weekers (@kelly_weekers) op


Stoer

 

♡ - voor @palavershop fotografie @annamariejanssen

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op


Ze kijkt wel blij

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Actrice Liza Sips bevallen van dochter Charlize

Liza Sips is bevallen van een dochter. 'Welkom lief, klein meisje. Intens gelukkig en onbeschrijfelijk trots op onze Charlize Helena Manheim', schrijft de actrice bij de allereerste babyfoto op social media.

Liza en haar vriend Ralph hebben al een zoontje. Jonah werd in april 2016 geboren.

 

 

Lees ook
9x bevallingsfoto's waar je stil van wordt >

 

Zwangerschapstest

In januari maakte Liza bekend dat ze opnieuw zwanger was. Ze deelde een foto op Instagram en maakte ook nog een video van hét moment dat ze een zwangerschapstest deed.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >