Yolanthe: ‘Stiekem hoop ik ooit nog een keer moeder te worden’

30.05.2023 11:03
Yolanthe Cabau Fotografie: Mark Groeneveld

In Kek Mama 6 vertelt Yolanthe Cabau over haar twee levens, ontelbaar veel carrières en haar nieuwe uitdaging als onze nieuwste Kek Mama-columnist. “Het past bij wie ik ben en waar ik voor sta. Ik kan andere vrouwen laten zien dat ik – hoewel ik geen doorsnee leven leid – met dezelfde dingen en moeilijkheden kamp.”

Een daarvan is het bewaken van haar waardevolle tijd met Xess. “Sinds zijn geboorte probeer ik zoveel mogelijk met hem samen te zijn, maar het is ook belangrijk dat ik mijn werk doe en aan onze toekomst, ons leven, bouw. Xess begrijpt dat.”

Drukke fase

Toch vinden ze het allebei lastig elkaar zo weinig te zien in een drukke fase als deze; waarin ze regelmatig al om 5 uur ’s ochtends op de set staat. “Op zulke dagen stuurt hij me de hele dag door video’s: ‘Mama ik mis je, kijk wat ik aan het doen ben!'” Soms neemt ze Xess even mee naar de set of probeert ze hem in de pauze op te zoeken. Haar enige vrije dag per week is dan heilig: dat is hun dagje samen.

Support

Om te weten of Xess lekker in zijn vel zit, kijkt Yolanthe goed naar hem. “Ik zie een blij mannetje dat elke week minstens één keer zegt dat hij de mooiste dag van zijn leven heeft! ’s Ochtends op weg naar school herhalen we om en om positieve dingen, zoals: I’m powerful, I can do it! Ik wil Xess laten weten dat alles mogelijk is, zolang hij maar in zichzelf gelooft.

“Als ik in mezelf geloof, geef ik dat hopelijk door aan Xess”

Op dit moment wil hij profvoetballer worden. Prima. Wil je dat? Dan kun jij dat! Ik zal hem overal in supporten. Daarom werk ik zo hard aan mezelf: als ik in mezelf geloof, geef ik dat hopelijk door aan Xess.”

Yolanthe Cabau
Yolanthe Cabau

Levensmaatje

Of er op dit moment ruimte is voor liefde, is nog de vraag. “Ik ben nu vooral heel blij met de focus op mezelf, mijn werk en Xess. Ik heb dus geen haast, stress of druk om iemand te vinden, maar ik sta er zeker voor open. In de toekomst hoop ik echt wel op een levensmaatje met wie ik al dit geluk, avontuur en mooie dingen kan delen. En stiekem hoop ik ooit nog een keer moeder te worden.”

Meer lezen? Het hele interview met Yolanthe staat in Kek Mama 6, vanaf 30 mei verkrijgbaar in de winkels.