Die ‘vrolijke’ kinderkarren in winkels zijn er alleen maar om ouders tot het uiterste te drijven, vindt Kira Gilbertson. Op Scary Mommy lucht ze haar hart.
Lees verder onder de advertentie
‘Het gebruik van zo’n kar is een psychologische marteling’, schrijft ze.
‘Je kunt er niet omheen’
En deze begint al bij de ingang van de winkel, waar de karretjes pontificaal bij de deur staan. ‘Je kunt er niet omheen. Geen enkele ouder wil een winkelbezoek beginnen met een dramatische peuter, dus je moet zo’n wagen wel pakken.’ Zit je kind erin, dan gaat het rijden allesbehalve soepel. Kira: ‘Je kunt er onmogelijk mee sturen: ik weet niet hóe vaak ik tegen stellingen of medewerkers heb geramd. En ruimte voor de boodschappen? Die is er niet. Dus de kar is én moeilijk te besturen én er past niets in. Fantastisch.’
Dan nog zoiets: ook al zet Kira haar kind in de riem, op een gegeven moment hangt ze altijd over het deurtje heen. ‘Ze wringt zich uit de riem en komt los, zonder dat ik het doorheb. Vervolgens duikt ze uit de kar en moet ik haar dragen, terwijl ik het gevoel van woede voor die kar van me af probeer te zetten. Oh, ik ben de winkel trouwens uitgegaan. Dat snap je wel.’
Als werk onverwacht roet in het ouderschap gooit, moet je soms creatief zijn. Zo ook Carolien, die last-minute een oppas moest regelen voor haar dochter Saartje. Haar vriendin Melia bood hulp aan — met als resultaat een middag die niemand snel zou vergeten.
We kennen haar allemaal. Die ene moeder die haar halve inboedel inpakt alsof ze op wereldreis gaat in plaats van een weekje vakantie naar de camping in Frankrijk.
De zomervakantie: zes weken vol quality time, ijsjes, knutselprojecten en gezellige uitjes. In theorie. En voor sommige moeders pakt het ook vast zo uit…
Bernike (29) is getrouwd met Ruben (31) en moeder van een dochter (0). In haar columns schrijft ze scherp, geestig en met zelfspot over de realiteit van het jonge ouderschap – waarbij ze oog heeft voor het absurde in het alledaagse.