‘Elke vlucht zit ik mijn angst te maskeren, zodat mijn dochters het niet merken’

26.05.2023 06:41
kind alleen in vliegtuig vanaf 8 jaar

Alles voor de kinderen. Zelfs als je badend in het angstzweet een stralende glimlach op je gezicht moet toveren die Oscar-waardig is.

Saskia (36): “Ik sta doodsangsten uit in een vliegtuig, maar wil niet dat mijn dochters Anne en Saartje dat merken. We vliegen drie keer per jaar en hoe ik ook probeer van mijn angst af te komen, niets werkt. Dus zit ik op elke vlucht met een stalen gezicht mijn angst te maskeren. Ik weet niet eens hoe ik het doe, maar blijkbaar werkt het, want ze hebben niets door.”

Lees ook – 5x tips als je last hebt van vliegangst >

Balletschoentjes

Janneke (35): “Op vakantie in Frankrijk zaten we in een gebied met wilde zwijnen. Op een avond liepen we terug van een restaurant, ik met mijn dochter op mijn nek. Opeens stonden we samen met een Frans stel tegenover een moederzwijn en haar biggetjes.

De Fransen maanden ons rustig te blijven, omdat moederzwijnen kunnen aanvallen. Mijn dochter kreeg ogen als schoteltjes en bleef het zwijn geschrokken nakijken toen het wegliep.

“Op school vroeg de juf wat ze toch bedoelde met dat zwijn dat op ballet zat”

Om de spanning eraf te halen, zei ik later dat het een zwijnenmoeder was die met haar kinderen naar ballet ging. Had ze de balletschoentjes niet gezien? Op school vroeg de juf later wat mijn dochter toch bedoelde met dat zwijn dat op ballet zat.”

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.