Dit zijn de mooiste plekken om wild te spotten in Nederland

27.09.2020 07:23
wild-spotten-in-nederland

Bespaar je een vliegticket naar Zuid-Afrika: hier in Nederland zijn genoeg natuurgebieden waar je samen met je kind prachtig wild kunt spotten. Wij zetten wat plekken voor je op een rij.

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Maar liefst duizend(!) vierkante kilometer aan bossen, velden en grasvlakten, dus met een beetje geluk kom je van alles tegen: van edelherten en wilde zwijnen tot dassen, vossen, roofvogels en wasberen. En wist je trouwens ook dat er hagedissen en slangen rondkronkelen? 

 

Nationaal Park Oosterschelde

Neem hier de tijd, want de oppervlakte van dit nationale park (de grootste van Nederland) is net zo groot als 54.000 voetbalvelden. Vooral vogelspotters kunnen hier kun lol op. Je vindt er tienduizenden exemplaren, waaronder de scholekster, kluut, stern en steltlopers. In de winter kun je zelfs flamingo’s tegenkomen. Oh, en sla de zeehonden niet over.

 

Lees ook
Maak je kind blij: 12x de leukste natuurspeeltuinen >

 

Nationaal Park De Biesbosch

Rivieren, ruige paden en eilandjes: afwisselender krijg je het niet. En hierdoor vind je op deze plek een unieke verscheidenheid aan planten en dieren. Je kunt het park verkennen vanaf het water, de fiets of lopend. Sta vooral even stil bij de wilgen en populieren, want daar zitten bevers (kenmerkend voor dit park) het liefst.

 

Natuurgebied Deelerwoud

Stukken rustiger dan de Hoge Veluwe, maar daarom niet minder mooi. Je hebt er uitgestrekte bossen en eindeloze heidevelden waar je regelmatig oog in oog komt te staan met een wild zijn of hertjes. 

 

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Dit park staat vooral bekend om zijn uitgestrekte bossen, maar je vindt er ook heidevelden, stuifzanden en zelfs uiterwaarden. Het resultaat? Enorm veel diersoorten. Een kleine greep: de ree, eekhoorn, vos, das, boommarter, bunzing, ringslang en vleermuis.

Bon: wildlifespotten.nl

 

Meer Kek Mama lezen? Neem nu een abonnement en profiteer van de leukste aanbiedingen.