‘Ik zat op kerstavond in de wachtkamer van de huisartsenpost’

24.12.2022 18:04
kerstdiner gevallen Beeld: Unsplash

Druk in de keuken met alle voorbereidingen voor het kerstdiner, even niet opletten waar je stapt en pardoes lig je op de grond. Er kan wat mis gaan tijdens die decemberfestiviteiten.

Suzy (29), moeder van Devi (2):

“Vlak voordat we tien man – vrienden met hun kinderen – met kerst te eten kregen, ruimde ik nog even snel de vaatwasser uit. Ik was de hele dag aan het kokkerellen geweest. Alle door mij zelfgemaakte Indische gerechten – ik heb Indonesische roots – stonden gereed in de koelkast.

Lees ook – ‘Ik spaar al maanden voor de feestdagen. Het kost nu eenmaal veel geld’ >

Niks aan de hand

In mijn haast om de keuken op te ruimen, gleed ik uit over saus die blijkbaar vanuit de vaatwasser op de grond was gelekt. Ik viel heel knullig en landde op mijn pols. Ik voelde een stekende pijn, die ik eerst nog wegwuifde als ‘een beetje gekneusd, niks aan de hand’. Maar de pijn was zo zeurend en naar, dat ik er misselijk van werd. Het werd steeds erger, vooral als ik mijn hand dichtkneep. Ik voelde mijn vingers ook niet meer.

“Ik voelde een stekende pijn, die ik eerst nog wegwuifde”

Lang verhaal kort: ik zat die avond in de wachtkamer van de huisartsenpost van het ziekenhuis om daar gips te laten aanbrengen, terwijl thuis iedereen zich tegoed deed aan de rijsttafel. Geluk bij een ongeluk: al het eten was klaar en hoefde alleen maar in de magnetron te worden gezet.”

Dit artikel staat in Kek Mama 12-2022.

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.