Voormalig blogger Jenna Karvunidis was in 2008 zwanger van haar eerste kind, een dochter. Om haar familie en vrienden op een ludieke manier te verrassen, bakte ze een taart en vulde deze met een roze vulling. Vervolgens gooide ze de onthulling online en voilà: de gender reveal party was geboren.
Lees verder onder de advertentie
Al snel namen duizenden mensen haar idee over en nu, jaren later, is het feest uitgegroeid tot een wereldwijd (marketing)succes.
‘Gemengde gevoelens’
Is toch fantastisch? Zou je zeggen, maar Jenna zelf denkt daar toch anders over. Op Facebook schrijft ze: ‘Ik heb er gemengde gevoelens bij, want het is gewoon een gekkenhuis geworden. Letterlijk. Van vuurwapens tot bosbranden: meer dan ooit wordt er de nadruk gelegd op het geslacht van de baby. Maar een jongen of meisje, wat maakt het uit?’
Jenna vindt dat wanneer je de focus al vóór de geboorte op het geslacht legt, je kind zijn of haar talenten uiteindelijk niet optimaal kan ontwikkelen. ‘Want die hebben niets te maken met wat er tussen hun benen zit.’ Aan het eind van haar post deelt de moeder nog een grappig feitje: ”s Werelds eerste gender reveal-baby is een meisje dat graag pakken draagt!’
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Nog één mep en ik vertrek, dacht Yvonne (39) steeds. Toen vier jaar later – vele klappen en vernederingen verder – haar man Ivar ook een tik gaf aan dochter Milou (nu 5), had ze eindelijk de moed hem te verlaten.