suzans-dateleed

Een jaar na haar scheiding duikt Suzan (36), moeder van twee zonen van zes en acht, de datingmarkt op. Haar belevenissen kun je elke week volgen.

De seconde dat ik het restaurant binnenstap, ben ik blij dat ik heb toegehapt. Aan een tafeltje achterin de zaak wacht mijn date, en mijn hart maakt een sprongetje. Die guitige blik, de twinkeling in zijn ogen – wat is ‘ie leuk! Hij staat op om mijn jas aan te pakken en geeft me verlegen drie zoenen. Behalve ‘hai’ hebben we nog geen woord gewisseld, en nu al voel ik een vonk. ‘Laat deze lunch in hemelsnaam uitlopen op een borrel’, hoop ik in stilte.
 

‘Huh? Heeft Instagram een chatfunctie?’

Vorige week stuurde hij een berichtje via Instagram: “Geen idee of ik nu allerlei gedragscodes breek, maar om je te benaderen via de school-app vond ik ook zowat.” Ik schrok er een beetje van (‘Huh? Heeft Instagram een chatfunctie?’), had geen idee of hij nu kon zien of ik online was (‘Laat hem vooral niet denken dat ik easy ben’), en wist al helemaal niet wat ik moest antwoorden (‘Een gescheiden schoolpleinvader – come ón’). Maar zonder dat ik het door had zaten we een uur later nog te chatten, en antwoordde ik zonder nadenken met ‘ja’ toen hij vroeg of we face-to-face verder zouden kletsen.
 

'Het zal toch niet waar zijn?'

Hij heeft één van de hipste zaakjes in de stad uitgezocht. Ik knik goedkeurend, zak in mijn nieuwe, lichtroze jurk op een stoel, en neem een slok van de wijn die hij gemakshalve maar alvast heeft laten aanrukken. We kletsen en lachen en eten en flirten, en in gedachten plan ik al bijna een weekend samen, als – uit het niets – het noodlot toeslaat. Wanneer ik ga verzitten, voel ik het. O gód zeg, het zal toch niet waar zijn? Het weeïge gevoel in mijn buik bevestigt mijn angstige vermoeden: ik word, totaal onverwacht, ter plekke ongesteld. En niet zo discreet ook: aan de achterkant van mijn poederkleurige jurkje prijkt een dieprode vlek.
 

Lees ook
De Tinderdate van Suzan is niet van de zelfstandige vrouwen: ‘Die liggen zo met de buurman in bed’ >

 

Help

Koortsachtig zoek ik naar een oplossing. Ik kan niet meer opstaan. Nooit meer. Ik kan überhaupt niet meer over straat. Of me ooit nog in deze zaak vertonen. Niet te geloven; héb ik eindelijk eens een leuke date, zet ik mezelf genadeloos voor schut.

Zodra de schoolpleinvader naar het toilet gaat, grijp ik paniekerig naar mijn telefoon en app een vriendin. “Hang er een servet voor!”, reageert die, met een zee aan brullend lachende smileys. Goed, daar hoef ik duidelijk geen steun van te verwachten. “Joh”, vervolgt ze, “gelukkig is het geen…” Onder haar bericht verschijnt een lachende drol-emoji.
 

'Zo, goeie grap?'

Ik kan mijn lach niet onderdrukken. Ze heeft een punt: ik kan er maar beter luchtig over doen en het gewoon eerlijk zeggen, ik kan moeilijk mijn jurk uittrekken en de date voortzetten in mijn – overigens ook al niet meer toonbare - ondergoed.

“Zo”, zegt mijn date als hij terug is bij ons tafeltje, “goeie grap?”

“Nou, ik hoop dat we er later om kunnen lachen, maar het is eigenlijk tamelijk gênant”, bloos ik, en vertel hem het verhaal. Met een vette grijns wenkt hij de ober om de rekening, pakt zijn jas, en schuift hem achter mijn rug. “Knoop maar om je middel”, zegt hij. “Maken we een sanitaire stop bij jou thuis, en reserveer ik alvast een tafeltje voor vanavond. Volgens mij zijn wij nog lang niet uitgekletst.”

Dankbaar vouw ik de mouwen van zijn jack rond mijn taille, en kus deze heer – vanuit de puntjes van mijn tenen.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

BN'er-moeders op Instagram

Van zwangerschapsverlof tot het huis schoonmaken: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Samen verkennen


Even offline


Om van te smelten

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lekker Mokkel van je moeder🐯 . . . #babygirl #beauty #daughter #love #babystyle #evesleep #Maliya

Een bericht gedeeld door Sharon Doorson 🦁 (@sharondoorson) op


Mooie foto

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

❤️

Een bericht gedeeld door Airen Mylene (@airenmylene) op

 

Lees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >


Mama moet even lekker gek doen


En waarom ook niet...

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

👌🏻 #waariswally

Een bericht gedeeld door Marly Van der Velden (@marlyvd) op


Samen naar de nagels


Een schat vinden

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goedemorgen uit Maastricht op deze zonnige maandag! Het was lastig om gisteravond van huis te vertrekken. Ik moet altijd met een dikke koffer (never travel light) de auto in en 4 mooie mensen achterlaten om naar de set te gaan voor een paar dagen. Mijn jongste dochtertje zei: “Ik hoop dat ik een schat vind. Dan hebben we genoeg geld voor altijd zodat jij nooit meer moet gaan werken!” Even leek het een topoplossing, maar toen heb ik haar toch snel uitgelegd dat ik het óók gewoon heel erg leuk vind wat ik doe. Dat ik steeds nieuwe mensen ontmoet en dat ik zo blij word van acteren. En dat het heel bijzonder is als je mag en kunt doen wat je graag doet. Ze begreep het. En hoopt nu op een eigen manege met 30 paarden voor haar zus. Want, ook al zal dat veel werk zijn en best duur, Bloem zal er zeker heel erg blij van worden. #zoiets #blij #offers #itsallaboutthebalance

Een bericht gedeeld door Angela Schijf (@angelaschijfofficial) op

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

meer-tijd-met-partner-doorbrengen

Maar liefst 67% van de moeders zou meer tijd met haar partner door willen brengen. 20% zegt zelfs dat ze überhaupt nooit meer iets samen met haar partner doet.

Dat blijkt uit de Kek Mama jubileumenquête onder 1250 moeders met kinderen van 0 tot 12 jaar. 

 

Seksleven achteruitgegaan

10% doet nog vaak leuke dingen samen met haar partner, zoals uit eten (83%), een terrasje pakken (45%) of naar een feest of festival (34%). Voor 45% van de moeders is hun seksleven erop achteruitgegaan, maar 14% vindt het juist beter geworden.

 

Lees ook
Bel de oppas maar: 9x romantische steden voor jou en je partner >

 

'We groeien naar elkaar toe'

Verder is de relatie sinds de komst van de kinderen volgens 4 op de 10 moeders slechter geworden. Maar dat geldt gelukkig lang niet voor iedereen. Susan (40) is juist blij: “Ik ben mijn man een stuk leuker gaan vinden nu hij vader is. We groeien naar elkaar toe, zijn meer verbonden met elkaar en we hebben veel lol en plezier met de kinderen samen.”


Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >