Spijt van abortus: ‘Ik denk regelmatig aan haar niet-geboren broer of zus’

27.08.2022 11:09
spijt abortus Beeld: Unsplash

Nu Vicki moeder is denkt ze nog vaak aan de niet-geboren broer of zus van haar dochter, met een flinke portie schuldgevoelens.

Vicki (23): “Negentien was ik, tweedejaars student aan een zorgopleiding, net verkering met Chris én zwanger. Ik wist niet welke kant onze relatie op zou gaan en zat in mijn examenperiode.

Abortus

Ik wilde per se geen alleenstaande moeder worden, maar vond deze prille liefde ook geen basis voor een baby. Abortus leek me de enige optie. Dus deelde ik Chris luchtig mee dat ik het niet wilde houden en toog samen met mijn moeder naar een kliniek. Na de wettelijke wachttijd, die ik meer gebruikte om te studeren dan om écht na te denken, onderging ik een abortus.

Lees ook – Twee keer door de hel: ‘Ik heb geen spijt van mijn abortussen, wel verdriet’ >

Spijt

Hierna dacht ik ‘gewoon’ verder te gaan met mijn leven. Dat liep even anders. Chris en ik bleven een stel, trouwden twee jaar later en kregen een dochter. Onze Lot is nu anderhalf en ik denk regelmatig aan haar niet-geboren broer of zus. Ik heb spijt dat ik niet serieuzer heb gekeken naar alternatieven. Ook naar Chris toe voel ik me schuldig. Ik heb hem voor het blok gezet, hem niet de kans gegeven mee te denken over een oplossing. Dit kind had nooit weggehaald hoeven worden.”

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.