Slaaptekort: ‘Ik had bijna het hele oud- en nieuwfeest gemist’

30.12.2023 22:44
slaapzakken_voor_je_kind

Het is geen kattenpis die decembermaand. En als al die drukte je niet onderuit haalt, dan krijgen die gebroken nachten door je kersverse huilbaby het vast voor elkaar dat je met geen mogelijkheid wakker te maken bent tijdens de festiviteiten.

Birgit (32): “Mijn vriend Mark is op 31 december jarig en traditiegetrouw vieren we dat ieder jaar met een grote groep vrienden bij ons thuis. Supergezellig, ik hou ervan om me uit te sloven voor onze gasten, lekkere hapjes in huis te halen en extra feestelijk het nieuwe jaar in luiden. Zo ook drie jaar geleden.

Gebroken nachten

Ik was net vier maanden daarvoor voor de eerste keer moeder geworden van Lena en ik was kapot door de gebroken nachten, maar toch besloten we de traditie voort te zetten. Onze dochter ging voor het eerst uit logeren bij mijn ouders, zodat ik me volledig kon storten op de feestvoorbereidingen. Ik was heel de dag druk bezig met het halen van de laatste boodschappen en het huis aan kant brengen. Ook hing mijn mooiste ‘na de zwangerschap’-feestjurk al klaar.

“Ik kan niet meer, ik ga héél even liggen, dan ben ik zo weer fris”

Vlak voordat iedereen zou komen zei ik tegen Mark: ik kan niet meer, ik ga héél even liggen, dan ben ik zo weer fris. Om kwart voor 12 schrok ik wakker: ik had Marks hele verjaardag geslapen! Met tranen in mijn ogen liep ik in naar beneden. Daar werd ik enthousiast begroet door een aangeschoten groep feestvierders met: ‘Daar is Doornroosje!’ Mark zei: ‘Ik heb je lekker laten slapen prinses, je was er zo aan toe.’

Uiteindelijk stond ik niet in mijn mooiste jurk, maar in mijn fluffy pyjama en winterjas buiten te proosten en naar het vuurwerk te kijken. Uitgeslapen, dat wel!”

Knalfeest

Lone (29): “Een tijd geleden was ik met oud en nieuw net acht maanden mama van Keet. Ik was de hele avond bang dat ze uit haar bedje geknald werd door al het vuurwerk dat afging in onze straat. Maar nee, de meid sliep als een roosje. Dus ik dacht: ik neem het ervan – het mocht weer! – en ik schonk de ene na de andere cava in.

“Ik was de hele avond bang dat ze uit haar bedje geknald werd door al het vuurwerk dat afging in onze straat”

Om een uur of drie voelde ik dat ik net een glas te veel op had en dat het tijd was voor bed. En natúúrlijk besloot een buurjongen net op dat moment nog iets af te knallen. Keet werd krijsend wakker en was niet van plan om daarna nog in slaap te vallen. En zo bracht ik de eerste dag van het nieuwe jaar door met een überbrak hoofd en een eindeloze kater.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.