Slaaptekort: ‘Een etalage van een beddenwinkel was als een snoepwinkel’

28.01.2023 06:34
moeder veroordelen slaaptraining Beeld: Pixabay

Als kersverse moeder is elk moment dat je even je ogen kunt rusten mooi meegenomen. Zelfs als dat tijdens je welverdiende uurtje tv kijken is.

Elles (28): “Na de zoveelste gebroken nacht vergat ik ’s morgens mijn beha aan te doen voordat ik de hond uitliet. Normaal is dat geen drama, maar wel als je een lekkende tiet hebt door borstvoeding (hallo overproductie!). Terug in de lift naar huis zag ik in de spiegel opeens een grote natte kring op m’n T-shirt. Aha, vandaar dat de buurman die ik onderweg tegenkwam wat vreemd naar me keek.”

Zo’n goede serie

Minke (31): “Met een baby die slapen nog niet heel erg tot z’n hobby rekent is in principe elk slaapuurtje mooi meegenomen. Maar goed, drie maanden na de geboorte van Zef wilde ik ook weer eens ouderwets m’n favoriete serie bingen op Netflix. Glas wijn erbij, chips in de aanslag – ik zat er helemaal klaar voor.

Tot ik drie uur later met kwijldruppel in mijn mondhoek en een lichte snurk wakker schrok en al twee afleveringen verder was – zonder er ook maar iets van mijn serie te hebben gezien. Tot op de dag van vandaag heb ik nog geen aflevering gezien. Het lot van een kersverse moeder, vrees ik.”

Lees ook – ‘Dit moet je nóóit zeggen tegen kersverse moeders’ >

Slaapverhalen

Nienke (33): “Nachtrust, wat praatte ik er graag over toen mijn eerste kind niet doorsliep. Als een suikerpatiënt die een slagroomtaart moet beschrijven, zo ging ik los over slaap. Vroeg iemand mij hoe het met me ging, dan begon ik over de nachten. Ondertussen zag ik overal mogelijkheden waar ik mijn hoofd even neer kon leggen; een etalage van een beddenwinkel was als een snoepwinkel.

Let wel: niet alle slaapverhalen waren welkom. De anekdotes van een vriendin die na mij was bevallen van een dochtertje dat meteen doorsliep kon ik niet aanhoren. ‘We snappen er zelf ook niets van,’ sloot ze haar succesverhaal steevast af, ‘maar vaak genoeg moeten we haar zelf ’s ochtends wakker maken.’ Aah, hou op!”

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.