Zo kom je van die donkere kringen onder je ogen af

09.06.2022 13:03
bijtende_stof_in_oog_kind

Slaap is een schaars goed in het leven van een moeder. En daarmee gaat gepaard, jawel, donkere kringen onder je ogen. Tijd om ze onder handen te nemen en voorgoed te laten verdwijnen!

Wallen of kringen? Daar zit een verschil tussen. Wallen zijn voor een groot deel genetisch bepaald en ontstaan door een teveel aan huid of vet: het worden kussentjes onder je ogen. Donkere kringen zijn blauwpaarse bloedvaatjes die door je huid schijnen omdat de huid onder je ogen erg dun is. De huid onder je ogen is de dunste huid van je hele lichaam: wel tien keer dunner dan op de rest van je gezicht. Onder je ogen zitten ook minder talgklieren, waardoor het minder goed gehydrateerd wordt én ook gevoeliger is.

Slaaptekort

Niet alleen je slaap heeft invloed op de donkere kringen onder je ogen. Luchtvervuiling, de zon of droogte hebben allemaal een slechte invloed op jouw tere huidje. Ook roken, veel alcohol drinken en uren achter je laptopscherm zitten zijn funest. Toch is slaaptekort de allergrootste boosdoener: dat zorgt namelijk ook voor vermoeidheid en stress. En die stress: die wordt op dat dunne huidje dus als eerst zichtbaar.

Goed, meer slapen, dus. Maar dat zit er niet altijd in. Er zijn gelukkig ook andere manieren om die kringen onder je ogen aan te pakken.

Hydrateren kun je leren

Als je huid niet voldoende gehydrateerd is vallen je ogen wat dieper in je oogkassen. Zorg dus altijd dat je je huid, vooral in het gebied rond je ogen, goed verzorgd. Een fijne oogcrème met hyaluronzuur, naast je normale dagcrème, is een dikke tip.

Minder zout

Teveel zout kan zwellingen rond je ogen veroorzaken. Ook je haarvaten raken verzwakt en kunnen gaan lekken. Tijd dus om eens op je zout-inname te letten. Vooral in ongezond eten zit veel teveel zout. Even laten staan dus!

Smeren

Smeer je dagelijks in met dagcrème of oogcrème met hoge SPF. Dit zorgt ervoor dat je wat minder snel pigmentvlekken krijgt. En het is natuurlijk sowieso goed om je huid dagelijks tegen de zon te beschermen. Ja, ook in de winter!

Schaduw

Houd je koppie lekker uit de zon. Ga wat vaker in de schaduw zitten, zeker rond het middaguur, als de zon op z’n felst schijnt. Lig je lekker op het strand en heb je geen zin om onder een parasol te zitten? Een hoed of pet is je beste vriend!

Niet wrijven

Probeer zo min mogelijk in je ogen te wrijven. Dit maakt de huid nog vetter en kwetsbaarder.

 

Bron: Dermalogica.nl en Huidarts.nl

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:
*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden
Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.