Ondernemer Sanny Verhoeven (38) is samen met Jorg en moeder van Charlie Fay (5) en Zoë (4). Als @Sannyzoektgeluk is ze bijna altijd met bewustzijn bezig, behalve als ze helemaal uit haar dak gaat op een festival.
Lees verder onder de advertentie
“We stoppen niet met spelen omdat we oud worden, we worden oud omdat we stoppen met spelen – dat is mijn motto als het om festivals gaat en ik verzeker je: ik blijf altijd spelen. Tijdens zo’n feestje ben ik even geen mindsetcoach of moeder, maar mag ik weer even kind zijn. Lekker dansen, sjansen en gek doen; dat vinden Jorg en ik allebei heel leuk. Iedere maand gaan we wel met onze vriendengroep naar een festival. Sta ik weer zielsgelukkig in mijn glitterpakje te springen.
Lees verder onder de advertentie
Vrijbrief
Het liefst zou ik vaker op stap gaan, maar dat gaat oppastechnisch niet. De kinderen zijn lastige slapers, dus moeten we het echt van mijn ouders en schoonouders hebben die in ons huis komen oppassen. Doen ze met liefde. Mijn ouders, zelf echte feestbeesten, stimuleren ons juist om op stap te gaan. Ze geven ons echt een vrijbrief om helemaal los te gaan. Heel bijzonder en fijn: daardoor kan bij mij de rem eraf.
Een meerdaags festival doen we maar eens per jaar, vaker kan ik niet meer aan. Van drie dagen Wildeburg moet ik tegenwoordig twee weken revalideren, haha. Ik doe ook niet meer aan een tentje op de camping. Na vijf jaar moeilijke nachten met de meiden is mijn slaap me heilig. Dus overnachtten we het afgelopen jaar met de vriendengroep in een hotel, gingen we op onze elektrische fiets naar het festivalterrein. Ja, toen pisten we wel in onze broek van degelijkheid. Ook bouw ik tegenwoordig hersteltijd in. Als ik de hele nacht heb lopen stampen, wil ik de day after liever niet bij mijn kinderen zijn. Dat is voor niemand leuk.
“Als ik de hele nacht heb lopen stampen, wil ik de day after liever niet bij mijn kinderen zijn”
Lees verder onder de advertentie
Schuldig
‘Voel je je nooit schuldig?’ hoor ik regelmatig. Absoluut niet: dit is mijn ultieme vorm van me-time. Ik ben altijd zo gedisciplineerd aan het werk, dat ik af en toe echt door het geluid moet om in balans te blijven. Met feestjes voed ik mezelf, zo voel ik me weer op en top vrouw. Ik knap er iedere keer van op, net als mijn relatie en mijn vriendschappen. Daardoor kom ik altijd moe maar opgeladen weer thuis. En opgeladen ben ik een leukere moeder. Dat merken mijn kinderen ook. Het zijn juist de meiden die regelmatig vragen: ‘Wanneer ga je weer?’ Ze vinden het alleen maar leuk als opa en oma komen én als ik mijn speciale festivalkoffer vol glitter-items erbij pak. Die gebruiken ze graag als verkleedkist.
Lees verder onder de advertentie
Likje MDMA
Drugs doe ik niet meer zo vaak. Een likje MDMA vind ik nog wel leuk, maar voor een pilletje ben ik te gevoelig geworden. Ik heb ontzettend veel geleerd over bewustzijn van bepaalde drugs, en ik vind de helende kracht van psilocybine, uit truffels, heel bijzonder. Maar dat doe ik alleen in ceremonies, niet op een festival. Omdat ik zo met bewustzijn bezig ben, komen er snel te veel prikkels binnen. Ach, juist omdat ik zo opga in de energie van anderen kan ik me broodnuchter zelfs wappie voelen. Heerlijk!”
Lees verder onder de advertentie
Dit interview stond eerder in Kek Mama 2 – Zwierend de zomer door.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.