Vivienne van den Assem: ‘Werchter missen is geen optie, dus stond ik zwanger op de camping’

04.07.2024 10:36
Beeld: Kee & Kee

RTL Boulevard-presentatrice Vivienne van den Assem (40) slaat sinds ze samen is met Arne in principe geen editie van Rock Werchter over. Of ze moet hoogzwanger of net bevallen zijn. Ze is moeder van Guus (5) en Anouk (1,5)

“Ieder jaar staat dat ene weekend in juli groot geblockt in de agenda. De voorpret begint al in december, als de line-up bekend wordt gemaakt. Vanaf dat moment is de hotline in onze groepsapp geopend, zitten we al met ons hoofd bij hoe de zomer gaat zijn. In 2007 was Rock Werchter mijn eerste meerdaagse festival met vriendinnen – een tip van Arne, die ik toen pas net kende. Vanaf die zomer was het ‘aan’ en werd Werchter een traditie.

Dit feestje missen is eigenlijk geen optie. Zwanger van Guus stond mijn tentje dus gewoon weer op de camping. Goed idee, vond ik. Anderen, vooral Arne, waren minder enthousiast. Zo trok ik de geur van sigaretten slecht – lastig op een festivalterrein – en had ik minder energie dan de rest. Zwanger van Anouk heb ik het, toch met een beetje pijn in mijn hart, maar overgeslagen.

Lees ook – Vivienne van den Assem over het moederschap: ‘We dealen met wat er komt, je weet het toch ook niet allemaal precies‘ >

Modus

Feesten en kinderen gaan prima samen, al is het lastiger plannen met twee. Die breng je toch minder makkelijk onder. Dat we nog naar zoveel concerten en feestjes gaan, heeft met Arnes mentaliteit te maken. Ik denk sneller: kan niet. Hij koopt daarentegen gewoon kaarten en ziet daarna wel hoe we het oplossen. Gelukkig heb ik hele lieve ouders en schoonouders waar Guus en Anouk tijdens bijvoorbeeld Rock Werchter een paar dagen logeren.

Bij andere festivals splitsen we ons tegenwoordig vaak op. Zo van: pak jij de vrijdag, doen we samen de zaterdag en ik de zondag. Daarin zoeken we nu een modus. Samen feesten vind ik het allerleukst, muziek is wat ons vanaf dag één verbindt, maar écht ontspannen kan ik pas als Arne weer thuis is bij de kinderen. Dan gaat de rem eraf, neem ik een extra cocktail. Al is het minder vrij dan vroeger. Ik vind: áls er thuis iets gebeurt, moet ik wel aanspreekbaar zijn.

“Het is minder vrij dan vroeger. Ik vind: áls er thuis is gebeurt, moet ik wel aanspreekbaar zijn”

Schuldgevoel

Schuldig voel ik me altijd. Gaat het allemaal wel goed? denk ik snel. Daar moet ik even doorheen; het ebt altijd weer weg. Het is ook wel goed om af en toe even afstand te nemen en te ervaren dat het thuis zonder jou ook heus wel goed komt. Festivals zijn mijn uitlaatklep, daarna kan ik er altijd weer even tegenaan. Voor mij gaat het niet over helemaal uit je plaat gaan, maar over het gevoel van eindeloosheid dat ik heb als ik over het festivalterrein of de camping zwerf. Door de modder of juist in de zon, op je oude Air Maxes, verbonden met lieve vrienden en goede muziek in een biotoop. Al zit er tegenwoordig natuurlijk wel een eindtijd aan; de kinderen moeten toch een keer worden opgehaald, haha.

Nog steeds?

Hoe ouder ik word, hoe vaker ik hoor: ‘Alweer?’, ‘Het héle weekend?’ en ‘Nog steeds op de camping?’ Alsof ik daar nu te oud voor ben. Nou, zo voelt het niet. Ik ben niet van plan me ooit af te laten remmen door mijn leeftijd.”

Beeld: Kee & Kee

Lezen hoe andere bekende moeders net zoals Vivienne van den Assem losgaan? Ook Rebecca Boektje, Sanny Verhoeven en Shary-An vertellen over hun festivalzomer in Kek Mama die nu in de winkels ligt.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.