Samen acteren met mama: ‘Het is zo leuk om te zien hoeveel plezier ze erin hebben’

04.10.2023 05:54
samen acteren Mounira Beeld: Edo Landwehr

Mounira (34) acteert samen met haar zoon Noah (12) en dochter Nimra (8) in commercials voor bekende merken. Soms doet haar ex ook mee.

“Noah was twee jaar toen ik een oproep van een castingbureau voorbij zag komen. Ze zochten een kindje voor een shoot voor een skimerk en ik dacht: leuk, ik meld hem aan. Zelf werkte ik toen al jaren als model en actrice. Zo had ik onder andere gespeeld in SpangaS en Onderweg naar morgen.

Noah werd geselecteerd als model en twee jaar later had hij zijn eerste acteerrol in een commercial voor een maaltijdbox te pakken. Dit vond hij zo leuk dat ik hem vaker inschreef voor audities. Ook mijn dochter Nimra meldde ik als baby aan bij een castingbureau. Ze was drie jaar toen ze haar eerste acteerrol voor een commercial voor een meubelmerk scoorde.

Met de hele familie

Sinds corona acteer ik regelmatig met allebei of een van de twee in reclames. Tijdens de pandemie was er veel vraag naar acteurs uit dezelfde bubbel, dus zo kregen we steeds vaker opdrachten binnen. De leukste was die voor een bekend reismerk. Het castingbureau wilde graag een moeder, oma en kinderen op skivakantie filmen en dus vroegen ze mijn moeder mee.

Soms acteren we ook samen met de vader van mijn kinderen. Hij heeft zelf geen ambitie om te acteren, maar rolde er door ons in. Met zijn vieren mogen we dan bijvoorbeeld een leuk pretpark bezoeken.

Lees ook – Groeten uit de krabbenmand: ‘Waarom halen moeders elkaar zo omlaag?’ >

Samen acteren

Voor mij maakt het wat betreft acteren niet uit of ik met mijn eigen of andere kinderen werk. Wel vind ik het heel speciaal als ik met mijn eigen kinderen mag acteren. Het is zo leuk om te zien hoeveel plezier ze erin hebben en hoe goed ze zich op hun gemak voelen op de set.

Toch blijf ik in eerste instantie hun moeder/momager. Zo regel ik hun afspraken en help ik ze op de set vaak met aankleden. Iets wat ik allemaal niet hoef te doen als ik met andere jeugdacteurs werk.

Omdat Noah en Nimra al aardig verdienen, hebben we goede afspraken over geld gemaakt. Het grootste deel gaat naar hun spaarrekening, de rest mogen ze gebruiken om zelf iets leuks te kopen. Of ze later net als ik volledig als acteur aan de slag willen gaan, weten ze nog niet. Ik zou dat heel leuk vinden, maar ik laat ze vrij om zelf te kiezen.”

samen acteren Mounira

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.