Mama is fotomodel: ‘Een kind hebben en modellenwerk doen is geen makkelijke combinatie’

27.06.2018 14:49
mama is fotomodel

Er zijn ouders die van de ene fotoshoot naar de andere rennen en dat modellenwerk moeiteloos combineren met een gezin. Hoewel: “Soms heb ik vlekken in de nek van de stress.”

LEONTINE DE HOLLANDER (43) IS SINGLE EN MOEDER VAN ABEL (9). ZE IS MODEL BIJ MAX MODELS EN FOTOGRAAF.

“Een klasgenootje van mijn zoon vroeg of ik soms model was – hij had me op een poster in een bushokje gezien. Mensen zijn wel vaker verrast als ze over mijn werk horen. Je ziet het ook niet aan me als ik rondloop met een blotebillengezicht. Ik ben geen Doutzen Kroes.
 

Wedstrijd

Als kind keek ik altijd naar modeprogramma’s. Geweldig vond ik het, die modellen op de catwalk. Ik vond mezelf niet de knapste en kreeg in mijn puberteit acne, maar ik hoorde vaak dat ik een mooi gezicht had. Op mijn achttiende deed ik mee aan een modellenwedstrijd en ik won nog ook.
 

‘Ik piekerde er niet over’

Ik werkte fulltime als model toen ik op mijn twintigste ziek werd. Ik was doodmoe, lusteloos en viel kilo’s af. Iedereen dacht aan
anorexia, maar het bleek diabetes type 1. Voortaan moest ik insuline spuiten en gedisciplineerd leven. Volgens de dokter was modellenwerk uitgesloten vanwege de onregelmatige werktijden. Ik piekerde er niet over. Ik had mijn beste jaren nog voor me en die liet ik me niet afnemen.
 

Lees ook
“Mijn zoon vindt dat ik van die lekkere zachte kussentjes heb” >

 

Model moeder

Zelfs tijdens mijn zwangerschap had ik genoeg werk. Ik kwam 35 kilo aan, maar die vlogen er na de bevalling razendsnel af. Na vier maanden stond ik alweer op de set. Een kind hebben en modellenwerk doen is geen makkelijke combinatie. Helemaal sinds ik gescheiden ben en Abel het grootste deel van de tijd bij mij woont. Gelukkig kunnen mijn ex en ik meestal wel iets regelen, maar ik kan niet zomaar naar het buitenland voor een klus.

Abel wil ook model worden, maar ik hou dat een beetje af. Modellenwerk betekent heel veel wachten en daar heeft-­ie nou net een hekel aan. Bovendien zie ik hem liever met vriendjes spelen.”

 

De hele portrettenserie staat in Kek Mama 07-2018.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >