Wendy is stuntvrouw: ‘Ik sprong zonder parachute uit een helikopter’

06.02.2019 18:08
stuntvrouw portret Wendy

Er zijn moeders die vijf weken na de bevalling alweer uit vliegtuigen springen, motorrijden of stunten voor een film.

Wendy Vrijenhoek (32) is getrouwd met Tom en moeder van Elina (3).

“Op mijn twaalfde deed ik mijn eerste stunt. Voor de serie Flodder moest ik uit de bosjes springen, Kees Flodder duwde me vervolgens op de grond. Ik deed aan Ninjutsu – een vechtsport waarbij wordt gegooid, gestoten, getrapt, geworsteld en salto’s gemaakt. Het productiebedrijf zocht kinderen die goed konden vallen. Na die stunt wist ik meteen: dit wil ik vaker doen.
 

Stuntvrouw

Omdat het niet vanzelfsprekend is om van stunten je carrière te maken, ging ik na de middelbare school gewoon studeren. Ik werd lid van stuntteam de Beukelaer en kreeg steeds vaker grote klussen. Het werd pas echt druk toen ik de double van Yolanthe Sneijder Cabau speelde in Mega Mindy. Inmiddels heb ik er een fulltimebaan aan. Ik stunt voor commercials, films en tv-series. De ene dag spring ik van een gebouw, de volgende dag word ik aangereden door een auto, een week later spring ik voor Goede tijden, slechte tijden zonder parachute uit een helikopter, zo het IJsselmeer in. Daarvoor oefende ik in een zwembad met hoge springplank.
 

Lees ook
‘De grootste passie van mijn zoon is freerunning’ >

 

Klappen

Ik ken mijn lijf en weet welke klappen ik kan incasseren. Dat is niet veranderd sinds ik moeder ben. Natuurlijk ben ik weleens bang dat me iets overkomt, maar dat is inherent aan het moederschap. Dan kan ik maar beter iets doen waar ik gelukkig van word – geef ik mijn dochter meteen het goede voorbeeld.
 

‘Soms oefenen we samen met vallen en koprollen’

Mijn dochter Elina roept dat ze later ook stuntvrouw wil worden. Aanleg heeft ze sowieso, haar armen zijn hartstikke sterk. Soms oefenen we samen met vallen en koprollen. En ze heeft roze bokshandschoenen, die vindt ze geweldig. Maar goed, ze wil ook prinses worden – het kan dus nog alle kanten op.”

De hele portrettenserie staat in Kek Mama 01-2019.

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >