Lekkere rampvakantie: ‘De camping sloeg meteen alarm en ik kreeg overal een verschrikte blik’

25.08.2023 23:31
rampvakanties Beeld: Getty Images

Er zijn van die vakanties waarvan je liever hebt dat het een nachtmerrie blijkt te zijn in plaats van realiteit. Want een rampvakantie, daar zit niemand op te wachten.

Merel (36), moeder van Jitske (7) en Mats (3):

“Inmiddels kan ik erom lachen, maar onze vakantie vorig jaar was een ramp. Het begon onderweg al, Jitske had vreselijke diarree en we belandden in de file. We moesten steeds sprintjes trekken naar toiletten en hopen dat daar geen rij stond.

De eerste week ging ik niet lekker met mijn gezin wandelen in de Oostenrijkse bergen, maar zat ik in ons appartement met diarreeremmers en droge beschuit. Gelukkig hadden we nog twee weken op een enorme Italiaanse camping voor de boeg.

Lees ook – Deze vakanties liepen uit op een ramp >

Houdt het dan nooit op?

Daar aangekomen bleek de baas van mijn man in de stacaravan naast die van ons te zitten. Ik liep dus niet bepaald relaxed in mijn bikini rond. Op dag drie zag ik wat bewegen in het haar van Jitstke. Luizen! Met Google Translate ging ik eerst naar de apotheek voor shampoo en daarna naar de receptie om schoon beddengoed te vragen.

“Ik kon wel door de grond zakken”

Ik kreeg overal een verschrikte blik. De camping sloeg meteen alarm en een uur later stonden er drie golfkarretjes voor de caravan om zo’n beetje de complete inboedel te vervangen. Mastrassen, kussens, stoelen, álles. Toen Mats ook nog eens luidkeels verkondigde dat zijn zus beestjes in haar haren had, kon ik wel door de grond zakken.

Nog eens een paar dagen later hing er een groot bord bij het meer: er zat een alg in het water, zwemmen was verboden. We hebben voortijdig uit­gecheckt en zijn in één ruk naar huis gereden.”

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.