De Ram merkt het zelf niet, maar er is een slow motion carrière-switch gaande

22.12.2023 05:30
Beeld: Getty Images

Ontdek wat 2024 jou brengt in de liefde, je werk en je gezin, Ram.

Ram 21 maart – 20 april

Financieel gezien wordt het een topjaar voor jou. Je inkomen gaat erop vooruit en daarbij ben je niet bang om kosten te maken om er uiteindelijk beter van te worden. Hierbij kun je denken aan het verbouwen van je woning of het afsluiten van een hypotheek. Op werkgebied glijd je zo langzaam een andere richting op dat je het haast niet merkt, pas over een paar jaar zul je je realiseren dat dit het begin was van een slow motion carrièreswitch.

Lees ook – Wisselen van carrière: ‘Ik weet zeker dat dit mij meer voldoening gaat geven’ >

Veranderingen

Qua vriendschappen word je zowel in de lente als in de herfst even aan het denken gezet over wat je wilt met sommige mensen – en vooral ook wat je niet meer met hen wilt.

Op liefdesgebied verandert er weinig: is de relatie goed, dan blijft die goed. Gaat het er nogal wankel aan toe, dan komt hier geen verandering in. De seks staat in 2024 even op het tweede plan. Leuk als het weer een keer gebeurt, maar het is wat jou betreft geen moetje. Heb je geen kinderwens meer, wees dan voorzichtig. Zelfs bij een iets minder actief seksleven is de kans op een schot in de roos groot. Thuis heeft een van je kinderen meer bewegingsvrijheid nodig en wil mogelijk vaker naar buiten om energie kwijt te kunnen.

Belangrijk voor Rammen

  • Probeer het probleem eerst te begrijpen ­voordat je het probeert op te lossen.
  • Hulp vragen is geen schande.
  • Doe geen beloftes die je niet kunt waarmaken.

Benieuwd wat de sterren in gedachten hebben voor je vrienden? Alle horoscopen vind je hier.

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.