Priscilla geeft creatieve workshops voor kinderen: ‘Mijn dochter helpt graag mee’

18.10.2023 05:20
portret Priscilla creatieve workshops met dochter Fotografie: Fleurig Events

Regelmatig organiseert Priscilla (37) met haar dochter Lova (9) creatieve work­shops voor kinderen. Hiermee helpen ze hun positieve zelfbeeld of zelfvertrouwen te vergroten.

“De eerste keer dat ik Lova liet meehelpen met mijn werk als kindercoach was best spannend. Ze was zes jaar en in mijn praktijk aan huis organiseerde ik creatieve workshops voor kinderen die een steuntje in hun rug konden gebruiken. We maakten samen schatkistjes waarmee de kinderen hun talenten konden ontdekken.

Lova vond het heel leuk om ook aanwezig te zijn en hielp kinderen als het even niet lukte. Dat ze ondertussen soms op mij gericht was, vond ik niet erg. Ze was toen al een heel rustig en sociaal meisje. Trots vertelde ze aan alle jonge cursisten dat ik haar moeder was en dat vonden de andere kinderen alleen maar leuk.

Creatieve workshops

Na die eerste workshop met Lova volgden er meer. Ze was erg enthousiast en wilde mij vaker helpen, dus ik dacht: waarom ook niet? Door haar behulpzaamheid en geduld voelden de kinderen zich duidelijk op hun gemak bij haar.

Inmiddels is mijn praktijk verhuisd en organiseer ik ook workshops op scholen en andere locaties. Lova helpt zeker twee keer per maand vol enthousiasme mee; we gaan dan echt met z’n tweeën naar het werk. Van tevoren bereiden we thuis alles voor en Lova komt regelmatig met nieuwe ideeën die ze via Pinterest opdoet. Ook loopt ze tijdens de workshops rond om de kinderen te helpen.

“Van tevoren bereiden we thuis alles voor en Lova komt regelmatig met nieuwe ideeën”

Natuurlijk hou ik alles goed in de gaten. Het is niet zo dat Lova echt het coachingsgedeelte op zich neemt, maar het is wel mooi om te zien hoe ze dat en af toe uit zichzelf al doet. Dan geeft ze iemand bijvoorbeeld een lief complimentje of legt ze nog een keer iets uit als dat nodig is.

Ik heb zelf een leerkrachtachtergrond en ik denk dat Lova ook een talent voor onderwijzen heeft. Of ze er later echt iets mee gaat doen, weet ik niet. Ze is zo jong, dat kan nog alle kanten opgaan. Het maakt mij ook niet uit wat ze later wil worden, als ze maar gelukkig is.

Lees ook – De juf: ‘Robbie is nieuw in groep 7 en ziet mij als zijn reddingsboei’ >

Knutselen en uitproberen

Omdat we allebei heel creatief zijn, bedachten we laatst een nieuw plan. Zo willen we naast de creatieve workshops ook graag eigen sieraden en accessoires gaan verkopen. Hoe en wat, dat zijn we allemaal nog aan het uitzoeken, maar dat wordt in ieder geval nog meer knutselen en uitproberen. Supergezellig allemaal!”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.