Dit zijn de leukste pluktuinen in Nederland

05.10.2023 14:37
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Wat is er nu leuker dan samen met je kind vers fruit of een vrolijke bos bloemen plukken? Juist, niets. Daarom hebben wij de leukste pluktuinen in Nederland voor je op een rij gezet.

En het eindresultaat kun je ook nog eens lekker mee naar huis nemen. Gegarandeerd nagenieten dus.

Het Aardbeienterras – Rijsbergen

In deze pluktuin kun je een rondleiding krijgen en (uiteraard) van mei tot november zelf plukken. En je krijgt er nog wat voor ook: een ‘aardbeienknipdiploma’.
Adres: Pannenhoefsebaan 31, Rijsbergen

De Sfeerstal – Nieuwveen

De pluktuin van deze B&B staat van juni t/m oktober vol bloemenpracht: je gaat dus gegarandeerd met een vrolijk bosje naar huis. Uitgeplukt? In het gezellige Theehuis kun je dagelijks terecht voor de lekkerste taartjes, koffies en lunches. Pssst… je kunt ook overnachten én trouwen in deze bloemenpluktuin! Hoe romantisch!
Adres: Hogendijk 5, Nieuwveen

De Buytenhof – Rhoon

Waar kun je nog de appelbloesem ruiken, aardbeien, appels, kruiden en bloemen plukken en varkens zien wroeten? Maak er een totaaluitje van en ga ook nog langs de gezellige theeschenkerij. Tip: de Boterham Buytenhof. (De pluktuin is open vanaf mei).
Adres: Rijsdijk 98, Rhoon

Pluktuin Stoutenburg

Stoutenburg heeft een kleurrijke bloemenpluktuin met veel soorten bloemen zoals Dahlia’s, Goudsbloemen, Korenbloemen en Zinnia’s. Vanaf juni kun je deze allemaal zelf plukken.
Adres: Stoutenburgerlaan 6, Stoutenburg

Lees ook: 6x zo blijven je bloemen mooi >

Zelfpluktuin Texel – Oudeschild

Fruit, groente en bloemen: hier is zowat alles te plukken. En na afloop kunnen jullie lekker relaxen op het binnen- of buitenterras met een stuk zelfgemaakte taart, glas aardbeienlimonade, vruchtensmoothie of schepijs. Vanaf juni kun je aardbeien plukken en vanaf juli verschillende soorten fruit, groenten en bloemen.
Adres: Middellandseweg 4, Oudeschild

Raspberry Maxx – Meijel

Bij deze pluktuin staat alles in het teken van frambozen. Naast het plukken, zijn er veel andere activiteiten. Zo organiseren ze jaarlijks een frambozenontbijt en is er ook een frambozenpicknick. Hou de site in de gaten voor actuele data.
Adres: Steenoven 28, Meijel

Fruittuin van West – Amsterdam

Naast fruit plukken kun je hier snuffelen in het bijbehorende winkeltje. Wat lekkers eten of drinken kan in het Tuin Café. (Denk: zelfgemaakt appelgebak, wentelteefjes en sap). Krijg je al trek?
Adres: Tom Schreursweg 48, Amsterdam

Miss Hyacinth – Sint Oedenrode

Met ruim 50 soorten bloemen is er keuze genoeg. Stel je eigen boeket samen en geniet daarna lekker in de grote tuin van een kop thee met eigengebakken koek, cake of taart van de gastvrouw. Vanaf 12 juni tot 29 september geopend.
Adres: Damianenweg 26, Sint-Oedenrode

Lees ook: 13x de leukste onbekende dierentuinen in Nederland

Zomerbloemen Pluktuin – Nes a/d Amstel

Naast bloemen plukken kan je kind hier nog veel meer: er is een zandbak, speelkasteel en fraaie glijbaan. Ook worden er kinderfeestjes georganiseerd die altijd voorzien zijn van limonade, een zakje chips en koffie en thee voor de ouders of begeleiders. Liever samen met je kind een groene workshop volgen? Ook dat kan, check de site.
Adres: Amsteldijk Zuid 183 b, Nes a/d Amstel

Tuinderij De Groenteboer – Utrecht

Wil je allerlei lekkers plukken, maar dan wel het liefst uit je eigen tuintje? Dan betaal je bij tuinderij De Groenteboer een vast bedrag en kun je het hele seizoen genieten van je eigen oogst. De medewerkers zaaien, planten en onderhouden je tuin en jij komt langs om je groenten en fruit te oogsten. Hoe vers wil je ’t hebben?
Adres: Mijzijde 6, Kamerik

Meer pluktuinen in Nederland vind je hier.