Presentatrice Mirella van Markus over werk, kinderen en de liefde

07.11.2018 13:55
BN'er interview Mirella van Markus

Presentatrice Mirella van Markus (41) en haar vrouw Claudia (42) hadden nooit durven dromen na Sammie (bijna 5) nog een kind te kunnen krijgen. Toch werd vorig jaar dochter Bobbie (1) geboren.

“Ik heb een béétje een brak hoofd.” Mirella lacht verontschuldigend. Jongste dochter Bobbie (net één) krijgt tandjes. “We hebben nauwelijks geslapen, ze had echt pijn.” Het is een tropenjaar, vindt ze; vooral de eerste acht maanden met Bobbie waren zwaar. “Toen hebben we niet één nacht doorgeslapen. Op een gegeven moment kón ik niet meer, ik dacht: nu moet ik echt ingrijpen, anders val ik om. Toen ben ik vier nachten bij mijn ouders gaan slapen. Gek genoeg lukt het me om scherp te blijven op televisie. Maar het is pittig. Dan kom ik thuis na de uitzending van Hart van Nederland, lig pas om één uur in bed, en dan begint om drie uur het hele feest weer.”

Misschien zijn haar vrouw Claudia en zij wel een beetje verwend geraakt door dochter Sammie, denkt ze. “Die sliep meteen door. Gelukkig is Bobbie verder een heel relaxed, vrolijk en lief meisje. We zijn zielsgelukkig met z’n viertjes. Het eerste wat Sammie doet als ze ’s ochtends wakker wordt, is Bobbie een kus en een knuffel geven.”
 

Verdeling

Claudia en zij hebben de zorg goed verdeeld, vindt Mirella. “We werken allebei vier dagen. Onze ouders passen op. Ik werk vaak in het weekend, dus pak ik er doordeweeks weleens een extra vrije dag bij.” De avonden zijn bijna altijd voor Claudia, wanneer Mirella staat te presenteren. “Klaagt ze weleens over, want dat zijn de lastigste momenten. Meestal doordat Bobbie niet wil slapen; er valt geen ritme in haar te krijgen. Dan zeggen anderen: ‘Je moet gewoon een heel strak schema aanhouden.’ En dat proberen we dan wel, al zijn we zelf nogal van het go with the flow, maar het helpt allemaal niet. Afijn, ik neem op mijn beurt altijd de ochtendshift voor mijn rekening.”
 

Lees ook
‘Huishouden, werk, de kinderen: mijn man en ik onderhandelen over álles’ >

 

“Zo, dát is brutaal, dacht ik”

Mirella en Claudia trouwden in oktober 2011. Ze hadden elkaar drie jaar daarvoor ontmoet tijdens een theatershow van Claudia de Breij, in de Kleine Komedie. “Onze vriendinnen kenden elkaar, en zo raakten wij aan de praat. Na afloop besloten we uit te gaan met het hele stel. We vonden elkaar meteen heel leuk, maar ik zat nog in een relatie. Die liep slecht, en toen het uitging was ik even helemaal klaar met de vrouwen. Ik sprak met mezelf af minstens een jaar niet aan een nieuwe relatie te beginnen.

Dat mislukte totaal: tijdens een nieuwjaarsborrel in een vrouwencafé kwam Claudia binnenlopen. Ze stuiterde nogal opzichtig naar binnen, baande zich een weg naar de bar en bood alle bekenden onderweg een biertje aan. Ik dacht: die staat straks aan de bar met een bestelling van twintig bier, ik ga wel even helpen. Drukte ze me tegen de bar, en begon me te zoenen. Zo, dát is brutaal, dacht ik, maar ik moest er ook om lachen. ‘Dit doe ik echt nooit’, zei ze, maar ze had het gevoel dat als ze het nu niet deed, ze me nooit zou krijgen. Later hoorde ik zelfs dat ze speciaal voor mij naar de kroeg was gekomen, nadat een vriendin haar had geappt dat ik er was.”
 

Verliefd op huisgenootje

En dan te bedenken dat Mirella het ooit helemaal niet wilde, een relatie met een vrouw. “Ik was negentien toen ik erachter kwam dat ik op vrouwen val. Tot die tijd had ik altijd vriendjes. Daar was ik altijd wel snel op uitgekeken, maar wie zoekt daar op die leeftijd iets achter? Pas toen ik tijdens mijn studententijd heftig verliefd werd op mijn huisgenootje Sandy, dacht ik: hé, dit is echt heel anders. We hebben twee jaar een relatie gehad en ze is nog steeds mijn beste vriendin. Samen beleefden we een soort tweede puberteit waarin we alles ontdekten.”

Het hele interview staat in Kek Mama 12-2018.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >