Romy: ‘De oppas stuurde ons een Tikkie van maar liefst 183,95 euro’

31.01.2024 19:00

Het moederschap gaat gepaard met momenten die je doen fronsen, lachen of simpelweg perplex doen staan. Wat begon als een vriendelijke aanbieding eindigde voor Romy (34) in een Tikkie van formaat.

“De geboorte van onze dochter was niet alleen een vreugdevolle gebeurtenis, maar bleek ook een schitterend excuus om sociale verplichtingen te ontwijken. Verjaardagen vlogen voorbij zonder de gebruikelijke kringetjes, taart en kaas. Oppas werd een zeldzaamheid, enkel gereserveerd voor speciale avonden: uit eten, ouderwets borrelen of naar het theater.

Opgelost dilemma

Tot die ene uitnodiging voor oom Rob’s zestigste verjaardag een maand voor het grootschalige familiefeest met toeters en bellen. Een feest dat we niet wilden missen, maar waar onze gebruikelijke oppassers zelf aanwezig zouden zijn. De jongste telgen van de familie werden weliswaar in overweging genomen, maar met onze energieke Jolie (toen 14 maanden) zouden we meer bezig zijn dan met het feest. Dit dilemma bespraken we op visite bij mijn zus, waar mijn nichtje en beste vriendin, Senna*, aanwezig waren. Plots zei Senna: “Ik wil wel oppassen.”

De vergeten pinpas

Een goede keuze, bleek later, want Senna kende Jolie al en woonde slechts een paar blokken verder. Na een gedetailleerde bespreking bij ons thuis, kwamen we tot een afspraak: tien euro per uur, inclusief snacks, fris en toegang tot Netflix. Met een gerust hart vertrokken we naar het feest, dat ook nog eens een diner omvatte. Rond middernacht waren we thuis, maar de vergeten pinpas leidde tot een vraag aan Senna om een Tikkie. Haar reactie? “Komt morgen wel hoor!” en een blije knuffel, omdat ze dit ‘bijbaantje’ zo waardeerde.

“Oppassen bleek meer te kosten dan we ooit hadden gedacht.”

Tikkie te ver

De volgende dag ontvingen we echter een Tikkie van maar liefst 183,95 euro. 70 euro voor het oppassen, 29 euro voor snacks via Flink, 12 euro voor de heen- en terugreis met de Check, en 64,95 euro voor haar witte sweater, die Jolie iets te enthousiast had bevlekt met pasta bolognese. De kapotte haarklem die Jolie uit Senna’s haar trok, werd niet in rekening gebracht, zei ze.

Lees ook – ‘Twee weken nadat ik mijn salaris is gestort sta ik alweer 500 euro rood’ >

Stomverbaasd over dit bedrag van een goede bekende, besloten we geen heisa te maken en maakten we het geld over. Zo leerden we een onverwachte les over de prijs van een Tikkie te ver: oppassen bleek meer te kosten dan we ooit hadden gedacht.

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.