‘Als papa in de buurt is, krijgt híj de grootste glimlach, mij keurt ze geen blik waardig’

20.04.2023 06:51
Apeldoorn uitjes kinderen Beeld: Shutterstock

Als moeder is het even slikken wanneer je kind elke dag minder dingen lust, je libido al maanden onder de groene zoden ligt of je een echt papa’s-kindje hebt gebaard.

Charissa (31): “Ik ben degene die haar best heeft gedaan tijdens de zwangerschap en bevalling van Charlie (1) en ik ben degene die thuis alle babyhapjes maakt. Maar als haar papa in de buurt is, krijgt híj de grootste glimlach en keurt ze mij geen blik waardig. Dat het zo kan gaan had ik nooit beseft voordat ik moeder werd.”

Steeds minder opties

Mounya (35): “Mijn kleuter – Liam van vijf – kan op maandag gek zijn op rozijnen en die de donderdag erna opeens totaal niet meer lusten. Andersom gebeurt helaas maar zelden.”

Een dagje wisselen

Birgit (39): “Ik durf het bijna niet te zeggen, maar soms kan ik m’n vent wel wat aandoen. Hij mag lekker naar z’n werk, hoeft er nooit uit voor een flesje en heeft geen lijf dat aanvoelt alsof er een tractor – of vijf – overheen is gereden.

“Soms kan ik m’n vent wel wat aandoen”

Er gaan dagen voorbij dat ik ’s middags om vijf uur nog in mijn onesie door het huis ren, met ongewassen haar op mijn voorhoofd gekleefd en een bril op, omdat ik mijn lenzen nog niet in heb kunnen doen. Dat ik potjes sta te maken voor baby Yael, hij thuiskomt en vraagt: ‘Hoe was jouw dag?’ Moordneigingen. Echt.”

Lees ook – ‘Alleen mijn man kan alles goed doen bij mijn zoon’ >

Seksleven weg

Sandra (34): “Dat je je seksleven wel kunt shaken als je een kind hebt gekregen, had ik me niet echt gerealiseerd. Ten eerste deed alles down under bij mij de eerste weken na de bevalling zo’n pijn dat ik echt niet zat te wachten op polonaise aan mijn lijf. O ja, en mijn borsten voelen constant alsof ze op ontploffen staan. Ook een behoorlijke libidokiller.

“Op de momenten dat de baby eindelijk slaapt niks liever doe dan zelf mijn ogen sluiten”

Daarnaast ben ik gewoon zo mega niet normaal vreselijk moe dat ik op de momenten dat de baby eindelijk slaapt niks liever doe dan zelf mijn ogen sluiten. Elvie is nu bijna een halfjaar oud. Over mijn seksleven kan ik op dit moment heel kort zijn: dat is er niet.”

Langs de lijn

Monique (42): “Sinds ik moeder ben van Amber (2) kan ik nooit meer een jumping jack doen tijdens de sportles. Ik ben veel te bang dat ik in mijn broek plas.”

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.